Djokovič postúpil s prehľadom do osemfinále dvojhry Australian Open

NETKY.SK • 18 Január 2013, 07:51 • 2 min
Djokovič postúpil s prehľadom do osemfinále dvojhry Australian Open

Djokovič postúpil s prehľadom do osemfinále dvojhry Australian Open - Tenis Srbský tenista Novak Djokovič sa s prehľadom prebojoval do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Obhajca titulu si v 3.

slovakia

left justify in out

img

Srbský tenista Novak Djokovič sa s prehľadom prebojoval do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Obhajca titulu si v 3. kole ako nasadená jednotka poradil s českým veteránom Radkom Štěpánkom v troch setoch 6:4, 6:3 a 7:5, keď súpera brejkol vždy na konci každého dejstva. V dueli o štvrťfinále nastúpi proti víťazovi súboja medzi Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom a Američanom Samom Querreym.

Djokovič sa môže stať vôbec prvým hráčom v Open ére s víťazným hetrikom na Australian Open. V Melbourne ťahá už 17-zápasovú víťaznú šnúru. Tri tituly za sebou sa u protinožcov doposiaľ podarilo dosiahnuť iba dvom mužom - Jackovi Crawfordovi (1931-1933) a Royovi Emersonovi. Austrálčan dokonca triumfoval päťkrát v rade (1963-1967) a je rekordným šesťnásobným šampiónom úvodného podujatia veľkej štvorky.

Djokovič po triumfe nad Štěpánkom netajil spokojnosť. "Bol to skvelý zápas, pri ktorom sme si obaja užili na dvorci veľa zábavy. Hrať proti Radkovi je vždy zradné. Často mení rytmus, má šikovnú ruku a je nebezpečný na sieti, kde má vysokú úspešnosť. Väčšina súčasných tenistov hrá od základnej čiary. Je skvelé vidieť niekoho, kto dnes forsíruje štýl podanie-volej," povedal pre akreditované média zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu. 

Medzi elitnú šestnástku postúpil aj Djokovičov krajan a najlepší kamarát Janko Tipsarevič. Ako nasadená osmička zvládol druhý päťsetový maratón za sebou, po triumfe nad Slovákom Lukášom Lackom si poradil s 32-kou "pavúka" Francúzom Julienom Benneteauom. Do osemfinále idú aj Španiel Nicolas Almagro a Japonec Kei Nišikori.





muži - dvojhra - 3. kolo:

Kevin Anderson (JAR) - Fernando Verdasco (22-Šp.) 4:6, 6:3, 4:6, 7:6 (4), 6:2, Janko Tipsarevič (8-Srb.) - Julien Benneteau (32-Fr.) 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3, Nicolas Almagro (10-Šp.) - Jerzy Janowicz (24-Poľ.) 7:6 (3), 7:6 (4), 6:1, Kei Nišikori (16-Jap.) - Jevgenij Donskoj (Rus.) 7:6 (3), 6:2, 6:3, Novak Djokovič (1-Srb.) - Radek Štěpánek (ČR) 6:4, 6:3, 7:5.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies