Djokovič po tesnej prehre s Nadalom neobháji titul v Kanade

NETKY.SK • 11 August 2013, 09:00 • 2 min
Djokovič po tesnej prehre s Nadalom neobháji titul v Kanade

MONTREAL - Rafael Nadal (Šp.-4) - Novak Djokovič (Srb.-1) 6:4, 3:6, 7:6 (7/2)

slovakia

left justify in out

Španiel Rafael Nadal ukončil pôsobenie svetovej jednotky Novaka Djokoviča na tenisovom turnaji Rogers Cup v kanadskom Montreale a vo finále sa pokúsi zastaviť rozbehnutého domáceho hráča Milosa Raonica. Víťaz kanadského podujatia série ATP World Tour Masters z rokov 2005 a 2008 Nadal zdolal Djokoviča po veľkom boji 6:4, 3:6 a 7:6 (2) a postúpil desiatykrát v sezóne 2013 do finále. Djokovič neobháji na Rogers Cupe tituly z posledných dvoch ročníkov.

Súboj prvého a štvrtého nasadeného hráča turnaja bol od začiatku veľmi vyrovnaný. Rozhodoval až záverečný tajbrejk. Nadal v ňom rýchlo získal vedenie 6:0, Djokovič potom odvrátil dva mečbaly, ale ďalšiu loptu už získal Španiel a radoval sa po 2 hodinách a 20 minútach z cenného triumfu. "Pokúsil som sa skoncentovať na záverečný tajbrejk. Dal som doňho všetko. Odohral som pár fantastických úderov. Som veľmi, ale veľmi spokojný," povedal Nadal. Držiteľ 57 turnajových triumfov vrátane tucta grandslamových viedol v ôsmej hre druhého setu pri vlastnom podaní 40:0, napokon však gem stratil a namiesto 4:4 bolo 3:5. "Proti najlepšiemu hráčovi sveta nemôžete vypnúť ani na minútu," reagoval na tento moment Nadal. 

Bývalá svetová jednotka zdolala Djokoviča tento rok vo dvoch z troch vzájomných súbojov vrátane päťsetového napínavého duelu v semifinále Roland Garros. Srb ukončil sériu trinástich úspešných zápasov v rade na kanadskom turnaji, ktorý vyhral prvýkrát už v roku 2007. "Bolo to veľmi tesný zápas, o víťazovi rozhodlo pár loptičiek. Mal som šancu na víťazstvo. Rafael ju však mal tiež, využil ju. V závere hral lepšie ako ja. Dnes som urobil veľa dvojchýb, ktoré si neviem vysvetliť. Najmä v prvom sete ich bolo priveľa. Potom sa moje podanie zlepšilo, ale Rafael skvele returnoval," povedal Djokovič. 

Raonic má šancu byť prvým kanadským víťazom Rogers Cupu od roku 1958, keď sa presadil Robert Bedard. V prvom kanadskom semifinále na okruhu ATP po 23 rokoch zdolal Vaska Pospisila 6:4, 1:6, 7:6 (4). 

Súhrn výsledkov sobotňajších stretnutí semifinále dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 Rogers Cup v kanadskom Montreale (dotácia 3 496 085 USD, tvrdý povrch Decoturf): 
Dvojhra - semifinále: 
Milos Raonic (Kan.-11) - Vasek Pospisil (Kan.) 6:4, 1:6, 7:6 (4) 
Rafael Nadal (Šp.-4) - Novak Djokovič (Srb.-1) 6:4, 3:6, 7:6 (7/2)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies