Djokovič po prehre s Federerom: Klobúk dole pred Rogerom

NETKY.SK • 18 November 2015, 09:02 • 2 min
Djokovič po prehre s Federerom: Klobúk dole pred Rogerom

LONDÝN - Japonský tenista Kei Nišikori zdolal na Turnaji majstrov v londýnskej 02 aréne Čecha Tomáša Berdycha 7:5, 3:6, 6:3.

slovakia

left justify in out

Vo večernom dueli skupiny Stana Smitha si tretí nasadený Švajčiar Roger Federer poradil so svetovou jednotkou Srbom Novakom Djokovičom v dvoch setoch 7:5 a 6:2 a je na čele tabuľky. Zároveň si zabezpečil postup do semifinále.

 

O osude prvého setu rozhodol jedenásty gem, v ktorom Nišikori prelomil súperovo podanie. Na začiatku druhého dejstva viedol vlaňajší finalista US Open po rýchlom brejku 2:0, Berdych sa však nevzdal, získal päť gemov v rade a vynútil si tretí set. V ňom získal Nišikori od stavu 3:3 tri gemy v rade a vďaka víťazstvu si udržal šance na postup do semifinále.

 

"Druhý set som začal dobre, môj súper však hral omnoho lepšie. V treťom som mal v posledných podaniach šťastie. Som naozaj rád, že sa mi dnes podarilo zvíťaziť," uviedol Nišikori.

 

Federer tak vrátil Djokovičovi finálové prehry z tohtoročného Wimbledonu a US Open. Tridsaťštyriročný Švajčiar opäť vedie vo vzájomnej bilancii nad Srbom v pomere 22:21. "Bola to špeciálna tenisová noc, vynikajúca atmosféra. Musel som podať veľmi dobrý výkon, aby som zdolal Novaka. Hráme vnútri a vypláca sa agresívny tenis. Proti Novakovi musím hrať takto. Bolo to pre mňa skvelý večer," povedal.

 

"Klobúk dole pred Rogerom. Urobil som príliš veľa nevynútených chýb a v druhom sete som mu doslova daroval víťazstvo. Také veci sa však v tenise stávajú. Musím to akceptovať, dúfam, že sa na ďalší duel lepšie pripravím," uviedol Djokovič.

 

Turnaj majstrov v Londýne:

skupina Stana Smitha:

Kei Nišikori (8-Jap.) - Tomáš Berdych (6-ČR) 7:5, 3:6, 6:3

Roger Federer (3-Švajč.) - Novak Djokovič (1-Srb.) 7:5, 6:2

 

tabuľka - skupina Stana Smitha:

1. Roger Federer 2 2 0 4:0 4

2. Novak Djokovič 2 1 1 2:2 2

3. Kei Nišikori 2 1 1 2:3 2

4. Tomáš Berdych 2 0 2 1:4 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies