Djokovič po postupe do semifinále: "Tsonga podal skvelý výkon"

NETKY.SK • 6 Jún 2012, 06:49 • 2 min
Djokovič po postupe do semifinále: "Tsonga podal skvelý výkon"

Djokovič po postupe do semifinále: "Tsonga podal skvelý výkon"

slovakia

left justify in out

img

Srbský tenista Novak Djokovič odvrátil štyri mečbaly a postúpil do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Vo štvrťfinále si ako nasadená jednotka poradil s päťkou "pavúka" domácim Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom po vyšer štvorhodinovej päťsetovej bitke 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (6), 6:1.
      Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu tak má stále šancu skompletizovať svoju grandslamovú zbierku, do ktorej mu chýba už iba titul z antukového vrcholu sezóny. V semifinále nastúpi proti Švajčiarovi Rogerovi Federerovi a bude mať šancu odplatiť mu vlaňajšiu prehru. Tsonga sa po slabšom úvode postupne dostal do dobrého tempa, otočil na 2:1 na sety a vo štvrtom dejstve mal za stavu 5:4 i 6:5 dva mečbaly. Nevyužil ich však, v tajbrejku prišiel o náskok 4:2 a záverečné dejstvo bolo už jasnou záležitosťou Djokoviča.
      Líder svetového rebríčka po vydretom postupe medzi elitné kvarteto netajil veľkú spokojnosť. "Nebolo ľahké dostať sa zo štyroch mečbalov a otočiť zápas v môj prospech. Jo-Wilfried začal hrať od polovice druhého setu agresívne a ak by dnes vyhral, zaslúžil by si to, lebo podal skvelý výkon. Domáci fanúšikovia ho hnali dopredu. V semifinále ma čaká ďalší ťažký zápas s Rogerom. Máme obaja dva dni na to, aby sme si vyčistili hlavy a odpočinuli si," povedal Djokovič v prvom interview priamo na kurte.
      
      muži - dvojhra - štvrťfinále:
      Novak Djokovič (1-Srb.) - Jo-Wilfried Tsonga (5-Fr.) 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (6), 6:1


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona