Djokovič: Otcovstvo mi dalo novú perspektívu a energiu

NETKY.SK • 2 Február 2015, 10:39 • 2 min
Djokovič: Otcovstvo mi dalo novú perspektívu a energiu

MELBOURNE - Pre srbského tenistu Novaka Djokoviča má piaty titul z Australian Open osobitnú príchuť. Prvýkrát totiž na grandslamovom turnaji triumfoval ako otec. Vlani v októbri jeho manželka Jelena Rističová priviedla na svet malého Stefana a "Nole" priznáva, že jeho myšlienkové pochody sa odvtedy zmenili.

slovakia

left justify in out

"Piata trofej z Melbourne má pre mňa hlbší význam a inú hodnotu. Stal som sa otcom a manželom, myslím predovšetkým na rodinu. Otcovstvo mi dalo novú perspektívu i energiu, je to niečo, čo som nikdy predtým nepociťoval. Všetko sa v mojom živote teraz vyvíja pozitívnym smerom. Som za to vďačný a snažím sa prežívať tieto výnimočné chvíle celým srdcom," citovala Djokoviča agentúra Reuters.

 

Vo finále proti Britovi Andymu Murraymu Srb opäť potvrdil, akým je mentálne silným hráčom. Prekonal krízu a od stavu 3:3 v treťom sete nedovolil svojmu rovesníkovi uhrať ani jediný gem. Na začiatku druhého i tretieho dejstva to pritom vyzeralo, akoby ho chytali kŕče do nôh. Z Murrayho tábora sa ozývali hlasy, že sa snažil predstierať zranenie, aby Brita vyviedol z rytmu, Djokovič však tieto špekulácie rezolútne poprel.

 

"Nemal som kŕče. Nepožiadal som o medical time out, pretože som na to nemal žiaden dôvod. Prišla na mňa taká slabosť. Mal som krízu, ktorá trvala 20 minút. Niečo podobné som zažil pred dvomi rokmi počas finále Australian Open, kde sme s Andym hrali dva sety vyše dvoch hodín a tiež to bola fyzicky veľmi náročná bitka. V hlave sa mi vynorili spomienky na ten zápas, kondične som ho vtedy prevýšil. Bolo to grandslamové finále a vtedy sa človek nikdy nesmie vzdávať."

 

Djokovičovi stále chýba ku skompletizovaniu grandslamovej zbierky titul z parížskeho Roland Garros. "Každý grandslam je svojím spôsobom špecifický a ťažko sa porovnávajú. Australian Open je pre mňa jednoznačne najúspešnejším turnajom v kariére a v živote. Vždy sa do Melbourne veľmi rád vraciam. Som hlboko presvedčený o tom, že všetko sa deje pre niečo. Existujú dôvody na to, že práve v Austrálii sa mi tak darí, takisto z nejakých príčin sa mi ešte nepodarilo vyhrať Roland Garros. Budem na sebe tvrdo pracovať a verím, že aspoň raz sa mi to do konca kariéry podarí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies