Djokovič obhájil titul v Miami a získal jubilejnú 30. singlovú trofej

NETKY.SK • 2 Apríl 2012, 07:00 • 2 min
Djokovič obhájil titul v Miami a získal jubilejnú 30. singlovú trofej

Djokovič obhájil titul v Miami a získal jubilejnú 30. singlovú trofej - Tenis Srbský tenista Novak Djokovič obhájil titul na prestížnom turnaji ATP Masters 1000 v americkom Miami.

slovakia

left justify in out

img

Srbský tenista Novak Djokovič obhájil titul na prestížnom turnaji ATP Masters 1000 v americkom Miami. Vo finále dvojhry si ako nasadená jednotka poradil so štvorkou "pavúka" Britom Andym Murraym v dvoch setoch 6:1 a 7:6 (4). Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu získal na Floride jubilejnú 30. singlovú trofej na ATP Tour, 11. z podujatí Masters. V Miami triumfoval aj v roku 2007 a stal sa tretím trojnásobným šampiónom v histórii po Američanoch Peteovi Samprasovi a Andrem Agassim.
      "Nole", ktorý nestratil v priebehu turnaja ani jediný set, po finálovom triumfe žiaril spokojnosťou. "Bol to ťažký zápas plný dlhých výmen, ktorý sa hral vo veľkej horúčave. Podmienky boli dnes naozaj náročné. Začal som veľmi dobre, no Andy sa v druhom sete zlepšil a nechýbalo veľa, aby ho získal vo svoj prospech. K Miami ma vždy viažu krásne spomienky, v roku 2007 som tu vyhral prvý veľký turnaj. Vždy sa sem rád vraciam. V hľadisku sú fanúšikovia z rôznych krajín sveta, ktorí dokážu vytvoriť skvelú atmosféru," povedal Djokovič po prevzatí trofeje.
      Murray priznal, že Srb bol na dvorci lepším hráčom. "Novak výborne returnoval. Počas celého týždňa predvádzal v Miami najlepší tenis a zaslúžene sa tešil zo zisku titulu. Na budúci rok urobím všetko pre to, aby som mu túto prehru odplatil," povedal rodák zo škótskeho Dunblane, ktorý vo februári zdolal Djokoviča na turnaji v Dubaji. V dramatickom päťsetovom semifinále na Australian Open v Melbourne však proti neskoršiemu šampiónovi ťahal rovnako ako v Miami za kratší koniec.         
            
      dvojhra - finále:
      Novak Djokovič (1-Srb.) - Andy Murray (4-V. Brit.) 6:1, 7:6 (4)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona