Djokovič, Nadal aj Federer zvládli úvod v Indian Wells

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 12:02 • 2 min
Djokovič, Nadal aj Federer zvládli úvod v Indian Wells

INDIAN WELLS - Majú na konte suverénne najviac singlových grandslamových titulov medzi aktívnymi tenistami - 18, 14 a 12 - a napriek tomu sa Švajčiar Roger Federer, Španiel Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič ocitli v jednej štvrtine žrebu dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells. Takáto blízkosť spomenutých velikánov sa udiala prvý raz. Všetci traja vstúpili do podujatia v nedeľu v 2. kole a neprišli ani o set.

slovakia

left justify in out

Druhý muž renkingu Djokovič si poradil s Britom Kylom Edmundom 6:4, 7:6 (5), v druhom sete sa dostal z manka 2:5. Šiesty hráč hodnotenia Nadal prekonal Argentínčana Guida Pellu výrazne hladšie 6:3, 6:2 a Federer, aktuálne desiaty v singlovom rebríčku, bol ešte suverénnejší proti Francúzovi Stéphanovi Robertovi - 6:2, 6:1. Srba v 3. kole preverí argentínsky grandslamový šampión Juan Martín Del Potro, Španiela krajan Fernando Verdasco a Švajčiara domáci Steve Johnson. Všetci traja prominenti sú niekdajšími lídrami počítačového poradia. Ten terajší - Brit Andy Murray - už v sobotu v 2. kole senzačne nestačil na Kanaďana Vaseka Pospisila.

V nedeľu v 2. kole rozdielne pochodili protagonisti finále US Open 2014. Zatiaľ čo vtedajší šampión Marin Čilič z Chorvátska prekvapivo nestačil na domáceho Taylora Fritza (6:4, 5:7, 4:6 z náskoku 6:4, 3:1), Japonec Kei Nišikori prekonal Brita Daniela Evansa 6:3, 6:4.

"V prvom sete som zahral veľmi dobre. Druhý bol ako na hojdačke. Kyle si zaslúži uznanie za to, že predvádzal agresívny tenis. V druhej časti nastrieľal veľa ´winnerov´. V tej fáze nebolo veľa toho, čo by som robil zle, hoci som spáchal zopár forhendových chýb. Celkovo to z mojej strany bol veľmi solídny výkon. Bol to dnes kvalitný tenis a dobrý test. Som spokojný," citoval web Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Djokoviča, ktorý dosiahol svoj 299. zápasový úspech na úrovni ATP World Tour Masters 1000. So šampiónom z US Open 2009 Del Potrom má bilanciu 12:4.

"Proti Del Potrovi budem musieť odovzdať všetko. Nemôžem strácať bdelosť a nebodaj myslieť na to, čo by bolo ďalej, pretože mimoriadne náročný súper ma čaká už v nasledujúcom kole," upozornil Djokovič, ktorý sa predminulý týždeň v osemfinále v Acapulcu revanšoval Argentíčanovi za prehru z 1. kola augustových olympijských hier v Riu de Janeiro. Dvadsaťdeväťročný Belehradčan síce v úvode sezóny získal titul v Dauhe, ale potom prehral v 2. kole Australian Open (Uzbek Denis Istomin) a vo štvrťfinále v Acapulcu (Austrálčan Nick Kyrgios).

Nadal po jednosmerke proti Pellovi vyhlásil: "Bol to môj prvý zápas na turnaji, takže som sa ani neusiloval o nejaké úžasné veci. Snažil som sa hrať solídne a nájsť rytmus, čo sa mi aj podarilo. Najdôležitejšie je, že som zvíťazil, a to dokonca vo dvoch setoch."

Federer po deklasovaní ešte staršieho Roberta uviedol: "Som veľmi spokojný. Koleno je minulosťou, čo hodnotím ako skvelé. Ani o ňom nepotrebujem uvažovať či hovoriť. Veľmi ma potešilo, ako mi to dnes išlo." Švajčiar predminulý týždeň senzačne prehral s Rusom Jevgenijom Donským v osemfinále v Dubaji v SAE, pričom v tajbrejku druhého setu mal tri mečbaly a v rozhodujúcom dejstve mu nestačil náskok 5:2 na gemy a neskôr dokonca 5:1 na body v ďalšom tajbrejku.

V jednej polovici žrebu premiérovo boli Federer, Nadal a Djokovič vlani v máji na antuke v Ríme. Teraz sa extrém ešte vyhrotil. Trojica má na konte 12 z ostatných 13 trofejí v Indian Wells, do aktuálneho semifinále sa môže predrať iba jeden z nej.

Federer už v osemfinálovom 4. kole môže hrať s Nadalom. Bola by to repríza finále januárových vrcholných melbournských Australian Open, kde 35-ročný bazilejský rodák dosiahol svoj 18. titul z Majors. V bilancii zo vzájomných duelov so Španielom znížil na 12:23. Osemfinále by bolo pre týchto rivalov najskoršou platformou od ich úplne prvého súboja v roku 2004 v 3. kole v Miami na Floride.

Djokovič má v zbierke rekordných 5 trofejí v Indian Wells, Federer 4 a Nadal 3. Od roku 2004 vrátane ich hegemóniu narušil iba Chorvát Ivan Ljubičič (2010), teraz Švajčiarov tréner.

Dvojhra - 2. kolo:
Novak Djokovič (Srb.-2) - Kyle Edmund (V. Brit.) 6:4, 7:6 (5)
Rafael Nadal (Šp.-5) - Guido Pella (Arg.) 6:3, 6:2
Roger Federer (Švaj.-9) - Stéphane Robert (Fr.) 6:2, 6:1

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies