Djokovič môže v Madride zobrať Nadalovi post jednotky renkingu

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 12:15 • 2 min
Djokovič môže v Madride zobrať Nadalovi post jednotky renkingu

MADRID - Srbský tenista Novak Djokovič sa môže budúci týždeň na antuke v Madride vrátiť na post jednotky dlhodobého svetového rebríčka pre nasadzovanie vo dvojhre. Terajšieho lídra Rafaela Nadala predstihne, ak získa titul a Španiel prehrá pred štvrťfinále. Prepočet priniesla oficiálna internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný Belehradčan Djokovič dosiaľ naposledy bol na vrchole svetového rebríčka 6. októbra 2013. Na podujatí ATP World Tour Masters 1000 Mutua Madrid obhajuje len 10 bodov z vlaňajška, Nadal až porciu 1000 bodov. Srb bol zatiaľ lídrom dovedna 101 týždňov, Španiel momentálne úraduje 132. týždeň v kariére. 

 

Podľa počtu týždňov na čele hodnotenia je rekordérom Švajčiar Roger Federer (302) pred Američanom Petom Samprasom (286) a Čechom Ivanom Lendlom (270). Nadal je šiesty a Djokovič ôsmy spolu s Američanom Andrem Agassim. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies