Djokovič je pripravený na návrat, Španieli budú bez Nadala

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 16:25 • 2 min
Djokovič je pripravený na návrat, Španieli budú bez Nadala

BELEHRAD - Srbský daviscupový tím čaká od piatka na tvrdom povrchu v Belehrade štvrťfinále proti Španielom, v domácom tíme nebude chýbať ani súčasná svetová dvojka Novak Djokovič, ktorý sa vrátil späť na kurty po zranení lakťa dominantnej pravej ruky.

slovakia

left justify in out

"V poslednej dobe som neodohral veľa zápasov a práve to je potrebné na to, aby som sa dostal opäť do formy," povedal 29-ročný Djokovič. Naposledy sa objavil na kurte 15. marca v osemfinálovom 4. kole turnaja ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells, kde podľahol Austrálčanovi Nickovi Kyrgiosovi 4:6, 6:7 (3). Pre pretrvávajúce zranenie pravého lakťa sa odhlásil z následného podujatia Miami Open na Floride.

"Štart do sezóny som nemal ideálny. Nedarilo sa mi v Indian Wells, tak som sa rozhodol vynechať aj Miami. Mal som šťastie a som rád, že som mohol ostatných šesť rokov hrať na mimoriadnej úrovni a dosahovať skvelé výsledky. Teraz je to všetko trochu iné," uvedomuje si bývalá svetová jednotka.

Španieli nastúpia v hlavnom meste Srbska bez Rafaela Nadala aj Roberta Bautistu-Aguta. Podľa Djokoviča však bude súper aj tak nebezpečný. "Španielsko je jednou z najúspešnejších krajín v Davisovom pohári. Jeho najlepší hráči síce nepricestujú, ale nemali by sme súpera podceňovať," upozornil rodák z Belehradu.

Španieli sú päťnásobnými držiteľmi Davisovho pohára, no do semifinále sa naposledy pozreli v roku 2012. Srbi spoločne s Djokovičom získali svoj jediný titul pred siedmimi rokmi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies