Djokovič je pevne rozhodnutý! Roland Garros a Wimbledon budú zrejme bez neho

NETKY.SK • 15 Február 2022, 12:05 • 2 min
Djokovič je pevne rozhodnutý! Roland Garros a Wimbledon budú zrejme bez neho

Novak Djokovič je podľa jeho slov pripravený vynechať najbližšie dva grandslamové turnaje Roland Garros a Wimbledon. Názor na očkovanie nezmenil.

slovakia

left justify in out

Pokiaľ organizátori turnajov umožnia štart iba hráčom zaočkovaným proti COVID-19, odohrajú sa bez neho.  Djokovič to povedal v rozhovore pre BBC.  Dostal otázku, či by obetoval účasť na súťažiach ako Wimbledon a French Open kvôli svojmu postoju k vakcíne. „Áno, to je cena, ktorú som ochotný zaplatiť,“ povedal.

 

img

 

„Som si vedomý dôsledkov môjho rozhodnutia nedať sa zaočkovať proti koronavírusu. Viem, že bez vakcinácie nemôžem v tejto chvíli cestovať na väčšinu turnajov," uviedol 20-násobný grandslamový šampión.

 

Djokovič neštartoval ani na januárovom Australian Open, kde mal obhajovať titul z vlaňajška. Austrálske úrady mu odobrali víza a kauza sa dostala až pred federálny súd v Melbourne, na ktorom Djokovič neuspel s odvolaním.

 

„Nikdy som nebol proti očkovaniu," povedal pre BBC, súčasne potvrdil, že mal očkovanie ako dieťa: Ale vždy som podporoval slobodu vybrať si, čo si dáte do tela." Pretože princípy rozhodovania o mojom tele sú dôležitejšie ako akýkoľvek titul alebo čokoľvek iné. Snažím sa byť v súlade so svojím telom, ako sa len dá."

 

img

 

Povedal, že „necháva [svoju] myseľ otvorenú“ o možnosti očkovania v budúcnosti, „pretože sa všetci spoločne snažíme nájsť najlepšie možné riešenie, ako skoncovať s Covidom“. Nikdy som nebol proti očkovaniu. Chápem, že na celom svete sa každý snaží vynaložiť veľké úsilie na zvládnutie tohto vírusu a dúfajme, že čoskoro tento vírus skončí."

 

Prečítajte si: Novak Djokovič chystá žalobu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies