Djokovič by zaviedol skupiny aj na OH či Davis Cupe

NETKY.SK • 19 November 2016, 11:28 • 2 min
Djokovič by zaviedol skupiny aj na OH či Davis Cupe

LONDÝN - Srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi sa zapáčil skupinový formát turnaja majstrov a rád by ho uplatnil aj na olympijských hrách či Davisovom pohári. S touto prevratnou myšlienkou prišiel 29-ročný Belehradčan počas práve vrcholiaceho londýnskeho turnaja tenisovej smotánky ATP World Tour Finals.

slovakia

left justify in out

"Mám rád skupinový systém, je to vzrušujúce. Myslím si, že jeden turnaj v roku s takýmto formátom je málo," uviedol zverenec Mariána Vajdu a Borisa Beckera. Djokovič v tomto roku šokujúco podľahol v 1. kole dvojhry na olympijskom turnaji v brazílskom Riu de Janeiro Argentínčanovi Juanovi Martínovi Del Potrovi, možno preto by tenisové skupiny rád zaviedol aj pod päť farebných kruhov. "Garantovalo by to viac zápasov pre každého hráča a ľudia predsa chcú vidieť tých najlepších viackrát aj v prípade ich zaváhania. Turnaju by to dodalo väčšiu kvalitu," vysvetlil Djokovič.

 

Momentálna svetová dvojka by zmenila aj systém zápasov v Davisovom pohári. Najprestížnejšia tenisová tímová súťaž sa aktuálne hrá vyraďovacím systémom počas celého roka. Zápasy trvajú tri dni a hrajú sa na tri víťazné sety. Djokovič by to rázne pomenil.


"Malo by sa hrať raz v roku počas dvoch týždňov a skupinovým systémom. Z dvoch dní by sa mali stať dva a zo zápasov na tri víťazné sety by sa malo hrať len na dva. Tento názor nezdieľam zďaleka sám. Má ho väčšina špičkových hráčov," tvrdí srbský inovátor. K otázke budúcnosti Davis Cupu dodal: "Neviem, ako to bude vyzerať o pár rokov, ale niečo radikálne treba zmeniť."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies