Djokovič: Budem stavať na tom, čo dosiaľ vždy zaberalo

NETKY.SK • 11 September 2015, 14:13 • 2 min
Djokovič: Budem stavať na tom, čo dosiaľ vždy zaberalo

NEW YORK - Ak chorvátsky tenista Marin Čilič chce obhájiť svoj titul na grandslamových US Open v New Yorku, musí v piatkovom semifinále (1.00 h už v sobotu SELČ) na 14. pokus premiérovo v kariére zdolať srbského lídra renkingu Novaka Djokoviča.

slovakia

left justify in out

"Povedal by som, že pre mňa je to určite tá najnáročnejšia úloha zo všetkých predstaviteľných. V ostatných rokoch som s ním síce odohral aj vyrovnané zápasy, ale ešte som nenašiel recept na víťazstvo. Pokúšam sa každý duel s ním vnímať ako novú šancu. Samozrejme, keď sa pozriete na štatistiky, nevyzerá to s mojimi vyhliadkami ružovo. Začneme však od nuly," pripomenul 26-ročný zverenec Gorana Ivaniševiča Čilič, citoval ho portál Asociácie tenisových profesionálov (ATP).


Miestny šampión spred štyroch rokov Djokovič zostáva v strehu: "On tu vlani dobyl trofej, ťahá na tomto podujatí sériu tucta zápasových úspechov. Nepochybujem teda, že sa cíti sebavedome. O to viac, že zvládol dva päťsetové súboje. Disponuje skvelým podaním. Vo štvrťfinále tuším nastrieľal okolo 30 es, dokáže sa tým servisom dostať z ťažkostí. Veľmi dobre ho poznám. Odohrali sme spolu veľa, veľa stretnutí, sme veľkí priatelia. Je to úžasný chalan. Tenisovo viem, ako si mám počínať. Dúfam, že sa mi podarí zrealizovať moje zámery a predviesť optimálny výkon," povedal Djokovič.


Borisom Beckerom a Mariánom Vajdom trénersky vedený 28-ročný Belehradčan odhadol obraz hry: "Som si istý, že Marin neplánuje smerovať k sieti v každej výmene, ale zároveň sa určite bude snažiť o agresívny prejav a aktívne využívanie šancí. Tak sa tu presadil vlani, sledoval som ho, bol to jeho životný tenis. Na tomto podujatí to miluje, podmienky na Arthur Ashe Stadium dokáže obracať vo svoj prospech. Ja budem stavať na tom, čo proti nemu zaberalo dosiaľ vždy."


Víťaz sa v nedeľu vo finále stretne s úspešným zo švajčiarskeho semifinálového derby medzi Rogerom Federerom a Stanom Wawrinkom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona