Djokovič a Nadal by hrali aj pred prázdnymi tribúnami

NETKY.SK • 17 Apríl 2020, 08:31 • 2 min
Djokovič a Nadal by hrali aj pred prázdnymi tribúnami

Najväčšie tenisové hviezdy súčasnosti sú pripravení po opätovnom spustení súťažného kolotoča hrať aj bez prítomnosti fanúšikov. Tenisový svet je ochromený už od polovice marca.

slovakia

left justify in out

Zrušenie turnajov

Prvým zrušeným podujatím sezóny bol prestížny turnaj v americkom Indian Wells, následne sa neuskutočnil ani turnaj v Miami a momentálne platí "stopka" všetkých akcií v tenisovom kalendári minimálne do 13. júla.

 

Nadal je optimista
Ani po tomto termíne to však nevyzerá príliš pozitívne. Na prelome júla a augusta by sa malo uskutočniť niekoľko turnajov na severoamerickom kontinente vrátane USA, ktoré pandémia koronavírusu postihla najviac spomedzi všetkých krajín sveta. Medzi optimistov nepatrí ani Nadal. "Tenis nie je ako futbal, my viac cestujeme. Kým nebude liek, tak situácia pre náš šport bude veľmi komplikovaná. Musíme byť zodpovední. Nemyslím si, že sa v najbližšom období uskutoční nejaký oficiálny medzinárodný turnaj," poznamenal 33-ročný rodák z Manacoru na Malorke, citoval ho web tenisportal.cz.

 

img

 

Aj pred prázdnymi tribúnami
"Kráľ antuky" priznal, že v prípade potreby bude pokojne hrať aj pred prázdnym hľadiskom. "Zdravie je na prvom mieste. Pokiaľ by však bolo možné hrať turnaje bez divákov, tak by som bol rád. S Novakom Djokovičom sme hodiny vymýšľali spôsoby, ako nášmu športu pomôcť," dodal. Rovnaký postoj má aj spomenutý Srb. "Hrať bez divákov? Záleží na mnohých okolnostiach. Není to ľahké rozhodnutie. Keby sa však hralo bez divákov, som pripravený nastúpiť," tvrdí Djokovič.

 

img

 

Problém s transportom 
Táto možnosť podľa šéfa ATP Andreu Gaudenziho pripadá do úvahy. Nebolo by to však jednoduché. "Ak by sa hralo bez divákov, stále sa bavíme o dvoch až troch tisíckach ľudí, ktorí by sa museli presúvať z jedného turnaja na ďalší. Tým pádom by bolo ťažké zaistiť bezpečnosť všetkých," skonštatoval 46-ročný Talian.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies