Djokovič po triumfe nad Berdychom:"Najťažší zápas od US Open"

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:35 • 2 min
Djokovič po triumfe nad Berdychom:"Najťažší zápas od US Open"

Djokovič po triumfe nad Berdychom:"Najťažší zápas od US Open"

slovakia

left justify in out

img

Srbský tenista Novak Djokovič úspešne vstúpil do Turnaja majstrov v londýnskej 02 aréne. V A-skupine si ako nasadená jednotka poradil s Čechom Tomášom Berdychom po trojsetovej bitke 3:6, 6:3 a 7:6 (3). V rozhodujúcom dejstve odvrátil za stavu 5:6 mečbal.
Berrdych bol blízko k prvému víťazstvu nad Djokovičom na harde. V treťom sete viedol 4:2, po sérii nevynútených chýb z forhendu však prišiel o výhodu brejku. Po nepremenenom mečbale ťahal v tajbrejku za kratší koniec. Djokovič premenil za stavu 6:3 vďaka esu hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Berdychom na 8:1.
Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu označil zápas s Berdychom za najťažší od finále grandslamového US Open, kde zdolal Španiela Rafaela Nadala. "S mojím dnešným vystúpením nemôžem byť veľmi spokojný. Nepodal som špičkový výkon, dôležité však je, že som napokon dokázal zvíťaziť. Berdych je nevyspytateľným hráčom, má razantné údery od základnej čiary a výborný servis. Ak má formu, je veľmi ťažké s ním držať krok. Pri mojom druhom podaní ma dostával pod tlak. Ja som sa stiahol, bol som príliš pasívny," povedal Srb pre akreditované médiá.
Berdych po prehre s Djokovičom netajil sklamanie. "V treťom sete som viedol 4:2, za stavu 6:5 som mal mečbal. Víťazstvo mi ušlo pomedzi prsty, čo ma poriadne škrie. Možno som pri mečbale až príliš riskoval, proti Novakovi však nemôžete hrať opatrne, ak chcete pomýšľať na úspech. Ak by som sa ešte raz ocitol v tejto situácii, zrejme by som sa rozhodol zahrať rovnaký úder. Ťažko povedať, či si z tohto zápasu môžem zobrať nejaké pozitíva. Musím na prehru s Novakom čím skôr zabudnúť a sústrediť sa na stredajší súboj s Andym Murraym," povedal rodák z Valašského Meziřičí.

A-skupina:
Novak Djokovič (Srb.) - Tomáš Berdych (ČR) 3:6, 6:3, 7:6 (3)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies