Djokovič do štvrťfinále,Wozniacka otočila duel s Kuznecovovou

NETKY.SK • 6 September 2011, 14:38 • 2 min
Djokovič do štvrťfinále,Wozniacka otočila duel s Kuznecovovou

Djokovič do štvrťfinále,Wozniacka otočila duel s Kuznecovovou

slovakia

left justify in out

img

Srbský tenista Novak Djokovič a Francúz Jo-Wilfried Tsonga sa stali ďalšími štvrťfinalistami mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Djokovič si v osemfinále ako nasadená jednotka poradil s Ukrajincom Alexandrom Dolgopolovom v troch setoch 7:6 (14), 6:4 a 6:2. V dueli o postup do semifinále ho čaká jeho krajan a kamarát Janko Tipsarevič.  Tsonga v pozícii turnajovej jedenástky zdolal domáceho Američana Mardyho Fisha po päťsetovej dráme'6:4, 6:7 (5), 3:6, 6:4, 6:2.
      V osemfinále ženskej dvojhry prehrávala svetová a nasadená jednotka Dánka Caroline Wozniacka s Ruskou Svetlanou Kuznecovovou už 6:7 (6), 2:4 a 15:40, no podarilo sa jej otočiť nepriaznivý vývoj. Druhý set vyhrala rodáčka z Odense 7:5 a tretí jednoznačne 6:1. Kuznecovová spravila až 78 nevynútených chýb, čo rozhodlo o jej prehre. Štvrťfinálovou súperkou Wozniackej bude desiata nasadená Nemka Andrea Petkovičová, ktorá v noci na utorok v osemfinále zvíťazila nad Španielkou Carlou Suarezovou Navarrovou 6:1 a 6:4.
      Djokovič čelil v úvodnom sete súboja s Dolgopolovom štyrom setbalom. Dramatický tajbrejk napokon získal vo svoj prospech, keď mu trikrát pomohla páska a v ďalšom priebehu zápasu bol už na dvorci lepším hráčom. "Úspešný tajbrejk bol dnes kľúčom k víťazstvu, bol to zlomový moment zápasu. Po zisku prvého setu som sa uvoľnil a môj výkon mal stúpajúcu tendenciu. Dolgopolov bol v prvom sete veľmi nepríjemný, často menil rytmus hry a vždy mi poslal loptičku niekam inam. Jeho údery sa dali ťažko predvídať. Postupne som však našiel na jeho hru recept a dokázal som sa vyrovnať aj s náročnými podmienkami, ktoré vládli na kurte. Vo štvrťfinále nastúpim proti svojmu výbornému priateľovi Jankovi Tipsarevičovi. Na grandslame sme proti sebe ešte nikdy nehrali, Určite to bude skvelý zápas, na ktorý sa už veľmi teším. Pozitívom je, že Srbsko bude mať určite svoje zastúpenie v semifinále," povedal zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu pre akreditované médiá.      
      Wozniacka bola v dueli s Kuznecovovou na pokraji vyradenia, no dokázala otočiť nepriaznivý vývoj a stále živí šancu na zisk prvého grandslamového titulu v kariére. "Bol to náročný zápas, pravá tenisová bitka. V mysli sa mi vynorili spomienky na náš vzájomný zápas so Svetou na US Open spred dvoch rokov. Aj vtedy sme hrali večer, prvý set som stratila a v druhom som prehrávala 0:3 alebo 1:4. Dokázala som sa však zmobilizovať a zvíťaziť. Povedala som si, že to môžem zopakovať, no musím bojovať o každý jeden fiftín. Po druhom sete mi narástli krídla. Kondične som sa cítila výborne a mala som pocit, že by som dokázala vydržať na kurte aj päť hodín. Som hrdá na to, čo som dosiahla," povedala Dánka. Kuznecovová po prehre netajila sklamanie. "Mala som šance, ale nevyužila som ich. Áno, urobila som veľa nevynútených chýb, no tie pramenili z toho, že som hrala agresívne. Proti Caroline ináč hrať ani nemôžte, ak chcete pomýšľať na úspešný výsledok. Je ako stena, dokáže vrátiť a vybehať aj nemožné."
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona