DJ Shadow predstavil skladbu Bergschrund

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 15:28 • 2 min
DJ Shadow predstavil skladbu Bergschrund

BRATISLAVA - Americký dídžej a producent DJ Shadow zverejnil skladbu Bergschrund, na ktorej spolupracoval s nemeckým hudobníkom a skladateľom Nilsom Frahmom. Novinka pochádza z pripravovaného albumu The Mountain Will Fall, ktorý sa dostane na trh 24. júna.

slovakia

left justify in out

Rodák z kalifornského San Jose ponúkol nedávno z nahrávky tiež titulnú skladbu či počin Nobody Speak, na ktorom sa podieľala aj hip-hopová formácia Run The Jewels. K prvej menovanej zároveň zverejnil vesmírne ladený videoklip, ktorý je dostupný na službe YouTube. Priaznivci 43-ročného interpreta si môžu vychutnať jeho vystúpenie aj na tohtoročnej Pohode, kde sa zastaví v rámci svetového turné. Festival sa bude konať od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne.


DJ Shadow, vlastným menom Joshua Paul "Josh" Davis, patrí medzi najuznávanejších producentov inštrumentálneho hip-hopu. Komerčný úspech zaznamenal v roku 1996, keď mu vyšiel uznávaný debut Endtroducing....., z ktorého pochádzajú známe single ako Midnight In A Perfect World a Stem. Pozitívne ohlasy kritiky si však získal tiež kompiláciou Preemptive Strike, ktorú vydal o dva roky neskôr.

 

Nasledovali štúdiovky The Private Press (2002), The Outsider (2006) a The Less You Know, the Better (2011). Na konte má tiež EP nahrávky Bay Area EP (2007), I Gotta Rokk (2011), I'm Excited (2011) a zatiaľ naposledy The Liquid Amber EP (2014).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies