Divoký Silvester vo Francúzsku: Výtržníci podpálili v noci vyše 800 áut

NETKY.SK • 2 Január 2016, 06:57 • 2 min
Divoký Silvester vo Francúzsku: Výtržníci podpálili v noci vyše 800 áut

PARÍŽ - Vyše 800 vozidiel sa stalo terčom podpaľačov počas uplynulej silvestrovskej noci vo Francúzsku, čo predstavuje oproti výtržnostiam na prelome rokov 2014 a 2015 pokles o 14,5 percenta. Podľa agentúry DPA o tom dnes informoval prostredníctvom siete Twitter francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve.

slovakia

left justify in out

Podpaľovanie áut počas vítania nového roka sa stalo vo francúzskych mestách trendom predovšetkým v tzv. problémových štvrtiach, kde si týmto spôsobom často vybíjajú zlosť mladiství obyvatelia.


Francúzske ministerstvo vnútra v tejto súvislosti hlási zatknutie 622 osôb, z ktorých 368 vzali do policajnej väzby. Podľa DPA je celkový počet zatknutých dvojnásobný oproti údajom spred jedného roka.


Vo Francúzsku naďalej platia mimoriadne bezpečnostné opatrenia, ktoré zaviedli po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies