Diviš si želá, aby v Prešove futbal neskončil

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 12:42 • 2 min
Diviš si želá, aby v Prešove futbal neskončil

PREŠOV - Po piatich rokoch opustil prešovský Tatran najvyššiu futbalovú súťaž a v budúcej sezóne si zahrajú "zelenobieli" iba v II. lige. Prešovčania vypadli z najvyššej súťaže po druhý raz, predtým v sezóne 2001/2002.

slovakia

left justify in out

"Táto sezóna nezačala vôbec dobre, nikto nevedel, čo tu bude. Striedali sa tu tréneri a veľmi veľa vecí sa tu odohralo. Napriek tomu sme sa z toho vždy nejako 'vylízali' a ešte sme to v poslednom kole mohli relatívne zachrániť, aspoň sa udržať v najvyššej lige. Nezvládli sme to a Trnava vyhrala," smutne uviedol český brankár Jakub Diviš, ktorý v budúcej sezóne nebude obliekať dres Tatrana.  

Prešovčania začali existenčný duel zakríknuto a defenzívne ladení. Až po osudnej penalte v 27. minúte otvorili hru a začali sa tlačiť i smerom dopredu. Nervozita im však zväzovala nohy. "Tlak bol obrovský a už od štvrtého kola sme videli, že to nie je dobré. Máme mladých chalanov v tíme, ale nemyslím si, že by ich to nejako ovplyvnilo. V druhom polčase, bola Trnava možno tri razy za polovicou. Dostali sme ich pod obrovský tlak, škoda, že sme nedali gól. Bolo to o jednom góle," zamyslel sa Diviš.

Ešte v sobotu si pripomenul prešovský klub 115. výročie od svojho založenia a zotrvanie v najvyššej súťaži malo byť čerešničkou na torte. Opak je pravdou a prešovský futbal zažije pravdepodobne ťažké chvíle. "Dúfam, že futbal bude v Prešove pokračovať, pretože je to najstarší futbalový klub na Slovensku a myslím si, že aj dosť slávny a vo svete známy. Bola by to škoda, ak by tu skončil futbal," povedal Diviš.

Po zápase hľadal ťažko slová aj tréner Jozef Bubenko, ktorého zverenci začali až príliš ustráchane a zdalo sa, že od úvodu pomýšľajú na remízový rezultát. "Taktika bola taká, že budeme brániť stredné pásmo a pôjdeme do rýchlych protiútokov. Žiaľbohu obranná fáza bola tragická a výkony niektorých hráčov boli tiež veľmi zaujímavé. Nehrali sme na remízu," skonštatoval Bubenko a dodal: "Od môjho príchodu tu bolo veľa nášľapných mín a mnohé veci ma prekvapili. V podstate si nehľadám alibi, keď som dostal ponuku, tak som chcel pomôcť. Našiel som to, čo som našiel, nepodarilo sa však to, čo sme chceli všetci."

Prešovčania vystriedali počas sezóny 2012/2013 dovedna troch trénerov. Bulhara Angela Červenkova nahradil po 17. kole Ladislav Totkovič a od 27. kola viedol "zelenobielych" spomínaný Jozef Bubenko. Prešov bodovo nenadviazal na jesennú časť, v ktorej získal 22 bodov a v jari získal iba chabých jedenásť bodov, za čo mohla strelecká nemohúcnosť jeho hráčov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies