Divadlo z Pasáže - Mestské divadlo má po rokoch vlastnú budovu

NETKY.SK • 2 September 2010, 11:27 • 2 min
Divadlo z Pasáže - Mestské divadlo má po rokoch vlastnú budovu

Divadlo z Pasáže - Mestské divadlo má po rokoch vlastnú budovu

slovakia

left justify in out

img

Symbolickým maxikľúčom z polystyrénu otvorili dnes herci banskobystrického Divadla z Pasáže novú budovu Mestského divadla na Lazovnej ulici. Pri odomykaní im pomáhala aj krstná mama divadla, herečka Zuzana Kronervá.
Pre niekdajšiu zakladateľku divadla Vieru Dubačovú je nový priestor, ktorý by mal slúžiť ako zázemie pre personál a 15 hercov novou etapou v 15-ročnej histórii divadla. "Som šťastná, že po rokoch putovania, keď sme neustále pracovali v prenajatých priestoroch si divadlo našlo svoje stále miesto," povedala TASR. "Som dojatá a šťastná," dodala.
V divadle, ktoré pracuje ako jediné na Slovensku so zdravotne postihnutými hercami bude pracovať aj naďalej ako režisérka. Najnovšie pripravuje inscenáciu, ktorá reflektuje na všetky strasti i radosti divadla od jeho vzniku.
Divadlo zatiaľ nemá stálu divadelnú sálu. Tú chcú zakladatelia a pracovníci divadla vytvoriť v záhrade blízkeho Beniczkého domu. Zatiaľ budú všetky predstavenia uvádzať v prenajatých priestoroch.
Priaznivci divadla, ktorí sa dnes zúčastnili otvorenia nových priestorov sa neskôr presunuli do Divadla Ivana Palúcha, kde uvideli prierez 15 rokmi existencie divadla aj s krátkymi ukážkami inscenácií, ktoré už nie sú v aktívnom repertoári.
Divadlo počas svojej existencie pripravilo 17 inscenácií. Zriaďovateľom divadla bol do konca uplynulého roku Divadelný ústav Bratislava. Od tohto roku je divadlo neziskovou organizáciou Mesta Banská Bystrica.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona