Divadlo Nová scéna uvedie operetu Veselá vdova, na obsadenie vyhlásilo konkurz

NETKY.SK • 14 Október 2016, 15:10 • 2 min
Divadlo Nová scéna uvedie operetu Veselá vdova, na obsadenie vyhlásilo konkurz

BRATISLAVA– Bratislavské Divadlo Nová scéna pripravuje túto sezónu uvedenie jednej z najznámejších a najhranejších operiet Franza Lehára Veselá vdova. Počas víkendu 15. a 16. októbra sa preto v divadle uskutoční konkurz - predspievanie do hlavných postáv a zboru.

slovakia

left justify in out

Vo svojej jubilejnej 70. sezóne sa tak po rokoch vracia k obľúbenému žánru operety, ktorý mal v divadle domovskú scénu od jeho založenia v roku 1946 až do roku 1998, kedy bola uvedená opereta Ples v hoteli Savoy.

 

O obľúbenosti operety Veselá vdova svedčí aj fakt, že bola od roku 1933 do súčasnosti v slovenských divadlách odpremiérovaná až 18-krát. Na javisku Divadla Nová scéna bola inscenovaná dvakrát, v rokoch 1964 a 1985. Tretie uvedenie operety Veselá vdova bude v Divadle Nová scéna 3. a 4. februára 2017, skúšobné obdobie sa začne od 22. novembra.

 

V réžii Petra Oravca sa predstavia známe operné hviezdy, ale aj mladé talenty, ktoré zažiaria na konkurze. Dirigentom predstavenia bude Rudo Geri, kostýmy bude mať na starosti Ľudmila Várossová, scénu Pavol Andraško a choreografiu Laco Cmorej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies