Divadlo Nová scéna uvádza premiéru inscenácie Rozum a cit

NETKY.SK • 15 Január 2019, 16:08 • 2 min
Divadlo Nová scéna uvádza premiéru inscenácie Rozum a cit

BRATISLAVA - Bratislavské Divadlo Nová scéna uvedie 16. a 17. januára v slovenskej premiére divadelnú adaptáciu slávneho románu Jane Austenovej Rozum a cit. V réžii Mikoláša Tyca a dramatizácii Jana a Jitky Šotkovských sa predstavia Karin Olasová, Romana Dang Van, Martin Kaprálik, Dávid Hartl, Vladislav Plevčík a ďalší umelci.

slovakia

left justify in out

Inscenácia Rozum a cit prináša na javisko Divadla Nová scéna známy príbeh o hľadaní šťastia a pravej lásky dvoch sestier - rozumnej Elinor a citlivej Marianne - zasadený do prostredia anglického vidieka na začiatku 19. storočia. Po smrti otca strácajú hlavné hrdinky spolu s ich matkou majetok aj postavenie, musia sa presťahovať ku vzdialenému príbuznému a z ich neľahkej situácie by ich mohol vytrhnúť iba sobáš. Do rozumnej Elinor sa zahľadí bohatý a láskavý Edward, no ona sa snaží utajiť svoj cit pred matkou i sestrami. O citlivú Marianne prejaví záujem plukovník Brandon. Divák sa dozvie, ktorá z týchto dvoch lások bude naplnená, či zvíťazí rozum alebo cit.

 

 

"Rozhodnutie dramaturgie divadla siahnuť po dramatizácii románu Jane Austenovej bol jednoznačný preto, že sme chceli v dnešnej dobe priniesť ľuďom silný príbeh s dramatickými momentmi, ale aj s veľkými emóciami, so základným rozporom aj možno v dnešnej dobe pre divákov zaujímavým, že či sa oplatí venovať kus svojho srdca, energiu a námahu, aby človek našiel toho správneho partnera," uviedol pre TASR dramaturg Svetozár Sprušanský.

 

img

dramaturg Svetozár Sprušanský

 

"Mám z toto predstavenia veľkú radosť, mám radosť zo stretnutia s hercami, na skúšobni to bola vzájomná práca, ich tešilo pracovať na činohre, venovať sa do detailu postavám, v tomto smere boli veľmi zodpovední. Som spokojný hlavne preto, že sa nám podarilo vytvoriť obraz doby, keď ešte česť, odvaha chovať sa noblesne a gentlemansky, niečo znamenala," doplnil režisér Mikoláš Tyc.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies