Divadlo Actor chystá Svadbu od Čechova, diváci sa zúčastnia na hostine

NETKY.SK • 25 Október 2017, 10:26 • 2 min
Divadlo Actor chystá Svadbu od Čechova, diváci sa zúčastnia na hostine

KOŠICE – Divadlo Actor pod Vežou Košice pripravilo pre divákov svoju druhú premiéru. Po slovenskej klasike Mastný hrniec, ktorú uviedlo v marci, siahli košickí divadelníci po ďalšom klasickom diele, tentoraz ruskom a svojim divákom predstavia Svadbu od Antona Pavloviča Čechova.

slovakia

left justify in out

Predstavenie Svadby bude 27. - 28. októbra o 18:30 v Radničnej sále na Hviezdoslavovej ulici v Košiciach.

„Bude to rýchla, briskná a veľmi vtipná vec, pri ktorej sa divák naozaj dobre zabaví. Je to jednoaktovka, groteska, uštipačná hra s humorom. V nej sa budeme snažiť uviesť diváka do takých situácií, pri ktorých zistia, že na tej svadbe nie je úplne všetko v poriadku,“ hovorí zakladateľ a režisér divadla František Balog, ktorý hru naštudoval netradičným spôsobom. Doložil, že je to nenásilne interaktívna inscenácia.

VIP diváci budú sedieť pri stole a zúčastnia sa tak na svadobnej hostine. „Samozrejme aj s pohostením, veď to k správnej svadbe patrí. Ponúkneme im ríbezľový džús, ktorý nahradí červené víno, šunku, uhorky, chlebík, koláče... Prvý rad dostane navyše ešte aj bonusovú pochúťku - prekvapenie do pohára,“ prezradil Balog. Aby atmosféra predstavenia bola skutočne svadobná, doplnia ho ruské ľudové piesne v akordeónovom podaní. Mnohé z nich budú diváci určite poznať, lebo sú veľmi známe a navodia tú správnu ruskú svadobnú náladu.

Okrem hereckých posíl divadlo získalo aj novú výtvarníčku Romanu Palkovú, ktorá navrhla plagát k tejto hre a s divadlom bude spolupracovať aj na ďalších inscenáciách.

 

img

Mladé košické divadlo má už pripravené aj ďalšie inscenácie. Herci začali skúšať komornú inscenáciu Operky od súčasného autora Juraja Hrica, ktorá bude mať premiéru vo februári 2018. Detskí diváci uvidia v apríli premiéru magickej rozprávky Čaroborci z krajiny Kúzloborce a na záver sezóny to bude vlastná, autorská inscenácia Konečné Národné. Bodkou za sezónou 2017/2018 bude druhý ročník festivalu Leto divadla Kontra a divadla Actor.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies