Divadelné ocenenia sezóny: Dve dosky si odniesol herec a hudobník Daniel Heriban

NETKY.SK • 28 September 2013, 09:53 • 2 min
Divadelné ocenenia sezóny: Dve dosky si odniesol herec a hudobník Daniel Heriban

NITRA – Dve divadelné ocenenia sezóny – DOSKY si odniesol herec a hudobník Daniel Heriban. Triumfoval v kategóriách najlepší mužský herecký výkon a spolu s Róbertom Mankoveckým a Marekom Geišbergom aj v kategórii najlepšia scénická hudba sezóny.

slovakia

left justify in out

Odborná porota zložená z 26 divadelných kritikov, teoretikov a publicistov ho ocenila za hudbu a za stvárnenie postavy Janka Kráľa v hre Doda Gombára a Róberta Mankoveckého www.narodnycintorin.sk. Inscenáciu uviedlo Slovenské komorné divadlo Martin. Svoje prvé DOSKY získal Heriban vlani za najlepší herecký výkon. „Obidve DOSKY sú pre mňa prekvapením, už nominácia človeka poteší. Po tom minulom roku som o čosi viac dúfal, že by to mohlo vyjsť, keďže to už vyšlo vlani,“ povedal pre agentúru SITA.

Projekt www.narodnycintorin.sk bol podľa jeho slov zvláštny tým, že na prípravu mali len osem dní. Herci dostali základ textu a zvyšok vznikal v poloimprovizácii. „Mňa tešilo to, že sme išli do humoru, pretože v poslednej dobe som mal skúsenosti predovšetkým s tragédiami alebo závažnejšími témami a tu to bolo celé o humore, ktorý ja mám veľmi rád a možno práve to nejakým spôsobom zarezonovalo,“ myslí si Heriban. 

Podotkol, že predstavenie sa páčilo nielen kritikom, ale aj divákom. Ako herca ho teší v prvom rade záujem divákov, keď cíti bezprostrednú odozvu z hľadiska. Hudba k inscenácii www.narodnycintorin.sk podľa neho vznikala veľmi ľahko. „Muziku sme si rozdelili traja, každý mal v podstate jednu – dve pesničky a potom nejaké spoločné scény v predstavení. Pesničky vznikali rýchlo a zrejme dobre, zarezonovali aj u kritiky, čomu sa teším,“ zhodnotil Heriban. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies