Divadelná kvapka krvi opäť pomáhala! Bratislavčania darovali 20 litrov krvi

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 14:47 • 2 min
Divadelná kvapka krvi opäť pomáhala! Bratislavčania darovali 20 litrov krvi

BRATISLAVA - Krv je pre nás síce tou najvzácnejšou tekutinou, no žiaľ, len malé percento ľudí sa reálne odhodlá ju darovať. Dávku zdravej ľudskej spolupatričnosti dnes prišlo do mestského divadla Pavla Országha Hviezdoslava v Bratislave ukázať spolu 60 dobrovoľných darcov krvi. V rámci projektu Divadelná kvapka krvi sa podarilo v tomto divadle vyzbierať krásnych skoro 20 litrov tej najvzácnejšej tekutiny.

slovakia

left justify in out

„Ja osobne darujem krv už od roku 1994. Snažím sa v rámci mestskej časti Bratislava vybudovať tradíciu možnosti darovať krv pre staromešťanov aj na iných miestach, ktoré sú im možno známejšie resp. príjemnejšie ako je samotná transfúzna stanica. Podporou mobilných odberov sa snažíme priblížiť myšlienku darovania krvi čo najširšej skupine ľudí, ktorí žijú a pracujú v starom meste. Som veľmi rád, že sa dnes zúčastnilo takéto množstvo ľudí a verím, že budeme v podobnej tradícii pokračovali aj ďalej,“ uviedol starosta mestskej časti Bratislava Radoslav Štefčík.

 

Podujatie prišli podporiť a  darovať krv aj herci Štefan Bučko, Lukáš Latinák a herečky Ivana Kubáčková a Zuzana Kostka Haasová. „Do divadelnej kvapky krvi som sa s radosťou zapojil, pretože som herec a tento odber sa koná v divadle, a tiež preto, že krv je naozaj to najvzácnejšie čo máme a keď svojím dielom môžem prispieť a pomôcť, tak veľmi rád,“ povedal herec Lukáš Latinák.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies