Divadelná hra o Harrym Potterovi získala rekordných deväť cien Olivier Awards

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 07:27 • 2 min
Divadelná hra o Harrym Potterovi získala rekordných deväť cien Olivier Awards

LONDÝN - Divadelná hra "Harry Potter a prekliate dieťa" získala rekordných deväť cien Laurence Olivier Award (Olivier Awards), ktoré sa v noci nadnes udeľovali v londýnskej Royal Albert Hall.

slovakia

left justify in out

Hru napísal Jack Thorne na základe originálneho príbehu, ktorý pripravil spolu so spisovateľkou Joanne Rowlingovou a divadelným režisérom Johnom Tiffanym. Hra mala premiéru vlani v júli, pričom scenár bol vydaný aj knižne a všeobecne sa považuje za ôsme oficiálne pokračovanie ságy o tomto mladom čarodejníkovi.

 

Hra bola nominovaná v 11 kategóriách a sošku s podobizňou busty britského herca Laurencea Oliviera udelila porota v kategóriách nová hra (divadlo Palace Theatre), réžia (John Tiffany), herec v hlavnej úlohe (Jamie Parker), herec vo vedľajšej úlohe (Anthony Boyle), herečka vo vedľajšej úlohe (Noma Dumezweniová), scéna (Christine Jonesová), kostýmy (Katrina Lindsayová), osvetlenie (Neil Austin) a ozvučenie (Gareth Fry).

 

"Harry Potter a prekliate dieťa" tak prekonal doterajší rekord, ktorý s počtom siedmich víťazstiev spoločne držali divadelné hry "Muzikál Matilda" (2011) a "Podivný prípad so psom" (2012), pripomína stanica BBC. Olivier Awards sa udeľujú každoročne za výnimočné výsledky v dramatickom, opernom a tanečnom umení na doskách výlučne londýnskych divadiel. Ide o najvyššie ocenenie svojho druhu v Británii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies