Distribútor filmu o Nine Simone podporil Zoe Saldanu, ktorú kritizujú pre rolu afroamerickej hudobníčky

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 12:25 • 2 min
Distribútor filmu o Nine Simone podporil Zoe Saldanu, ktorú kritizujú pre rolu afroamerickej hudobníčky

BRATISLAVA - Prezident distribučnej spoločnosti RLJ Entertainment Robert L. Johnson podporil herečku Zoe Saldanu, voči ktorej sa spustila vlna kritiky za účinkovanie v snímke o americkej speváčke Nine Simone.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia a fanúšičky legendárnej interpretky tvrdia, že 37-ročná Saldana, ktorej otec bol z Dominikánskej republiky a matka z Portorika, nie je vhodná na stvárnenie zosnulej afroamerickej hudobníčky. "Najdôležitejšie je, aby kreativitu alebo kvalitu výkonu nesúdili na základe farby pleti, príslušnosti k etniku alebo fyzických vlastností," uviedol Johnson.


Negatívne príspevky sa objavili na sociálnych sieťach po tom, ako tento týždeň zverejnili trailer a plagát filmu Nina. "To im trvalo tak dlho, aby spravili toto? V pekle má tento film rezervované špeciálne miesto. Ten make up, ten hlas. Táto sračka vyzerá naozaj hnusne," uviedol na Facebooku Aaron Overfield, správca oficiálnej webstránky www.ninasimone.com.


S obsadením Saldany však verejnosť nebola spokojná hneď po ohlásení predstaviteľky hlavnej postavy v roku 2012. Nespokojnosť vtedy vyjadrila prostredníctvom Facebooku aj speváčkina dcéra Simone Kelly.

 

"Mám rada Zoe Saldanu, všetci ju máme radi. Od Avatara až po Colombianu (filmy, v ktorých si zahrala, pozn. SITA). Videla som tieto snímky niekoľko ráz. Ale nie každý projekt je pre každého. A viem, čo by si o tom myslela moja matka," uviedla vtedy Kelly, ktorá by v hlavnej úlohe rada videla Violu Davis alebo Kimberly Elise. Saldana pritom nahradila v snímke Mary J. Blige, ktorá účinkovanie odmietla z časových dôvodov.


Film Nina sa dostane do amerických kín 22. apríla. O réžiu aj scenár sa postarala Cynthia Mort. V životopisnej dráme, ktorá sa bude sústrediť najmä na posledných osem rokov života speváčky a bojovníčky za ľudské práva, sa objavia aj David Oyelowo, Mike Epps, Ronald Guttman, Mary Pat Gleason či Ella Thomas.


Zoe Saldana je známa najmä ako Neytiri zo snímky Avatar (2009) a tiež ako Uhura z filmov Star Trek (2009) a Star Trek: Do temnoty (2013). Diváci a diváčky ju mohli vidieť aj v snímkach ako Tanec s vášňou (2000), Skusni to! (2001), Crossroads (2002), Piráti Karibiku: Prekliatie Čiernej perly (2003), Terminál (2004), Útočisko (2004), Hádaj, kto príde (2005), Po sexe (2007), Uhol pohľadu (2008), Colombiana (2011) alebo The Words (2012). Predvlani sa predstavila vo filme Strážcovia Galaxie a svoj hlas prepožičala Marii v animovanej snímke Kniha života.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies