Distribučné centrum OMV obnovilo prevádzku, príčina výbuchu je neznáma

NETKY.SK • 13 December 2017, 06:14 • 2 min
Distribučné centrum OMV obnovilo prevádzku, príčina výbuchu je neznáma

VIEDEŇ - Jedno z najväčších distribučných centier zemného plynu spoločnosti OMV v Európe, ktoré sa nachádza v Rakúsku, už obnovilo svoju prevádzku.

slovakia

left justify in out

Dodávky plnu boli prerušené v utorok po výbuchu v jednom zo zariadení.

 

Obnoveniu prevádzky a dodávok plynu do Talianska, Nemecka a Maďarska predchádzala rozsiahla inšpekcia policajnými vyšetrovateľmi a hasičmi.

 

Dodávky boli prerušené po výbuchu v termináli spoločnosti OMV, ku ktorému došlo v utorok ráno v blízkosti dolnorakúskej obce Baumgarten an der March neďaleko slovensko-rakúskej hranice. Výbuch si vyžiadal jednu obeť, jedného ťažko a 21 ľahšie zranených. Ťažko zraneného previezli s rozsiahlymi popáleninami do Viedne, ostatných zranených hospitalizovali v blízkom okolí. K výbuchu došlo v tej časti distribučného centra, kde sa filtruje plyn.

 

Presná príčina výbuchu zatiaľ nie je známa. Predpokladá sa, že mohlo dôjsť k technickej chybe, uviedla vo svojom vyhlásení spoločnosť Gas Connect Austria. Dodala, že je nápomocná pri vyšetrovaní.

 

Z Baumgartenu sa zemný plyn ruského i nórskeho pôvodu distribuuje ďalej do veľkých tranzitných sietí do Nemecka, Talianska, Francúzska, Slovinska, Chorvátska a Maďarska a cez primárny distribučný systém do jednotlivých oblastí Rakúska. Logistiku a infraštruktúru distribučného centra zabezpečuje spoločnosť Gas Connect Austria, ktorej vlastníkom je materská spoločnosť OMV.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona