Dištancovaný Trusendi: Mal som si zobrať peniaze a ísť

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 17:23 • 2 min
Dištancovaný Trusendi: Mal som si zobrať peniaze a ísť

BRATISLAVA - O stredy dištancovaný taliansky tenista Walter Trusendi potvrdil, že verzia viacerých špecializovaných webov o okolnostiach prehrešku proti antikorupčným pravidlám bola správna. Referoval o nej napríklad portál Live Tennis.

slovakia

left justify in out

"Deň pred zápasom s Richardom Beckerom na júnovom challengeri v marockej Mohammedii som mal 39-stupňovú horúčku. Nebol som v stave ísť na kurt, bola by to fraška. Za 1. kolo by som však dostal 352 eur čistého. Obrátil som sa teda na prvého možného lucky losera z kvalifikácie, Francúza Rousseta. Nastúpil za mňa. Bola to chyba a uznávam, že takéto veci by sa nemali robiť. Teraz však pykám za to, že som nešiel hrať a zobrať si peniaze, nič by sa nebolo stalo. Namiesto toho toto," cituje Gazzetta dello Sport 30-ročného Trusendiho, ktorý dodal: "Som zdrvený, sotva sa držím." 

 

Talian dostal od Tennis Integrity Unit (TIU) dištanc na pol roka a pokutu 5000 USD za to, že si vypýtal 440 eur (hodnota prehry v 1. kole) od Elieho Rousseta za prepustenie miesta v "pavúku". Francúz súhlasil, teraz vyfasoval rovnaký trest, ale z neho tri mesiace a 3000 USD podmienečne. 

 

"Som z toho chorý, vždy som si počínal férovo. Vnímal som to od neho ako akt solidarity. Mohol ísť na dvorec, odchodiť tri gemy a vzdať sa. Takéto čosi sa deje každý týždeň," skonštatoval 25-ročný Rousset podľa L'Equipe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies