Disney pripravuje hranú verziu rozprávky Meč v kameni

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 16:38 • 2 min
Disney pripravuje hranú verziu rozprávky Meč v kameni

USA - Štúdiá Disney pripravujú hranú verziu rozprávky Meč v kameni (1963).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter a prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter to oznámil aj Bryan Cogman, keď zverejnil fotografiu, na ktorej sa snaží vytiahnuť meč z kameňa umiestneného v zábavnom parku. Pripravovanú snímku bude produkovať Brigham Taylor.

 

Hlavným hrdinom animovanej rozprávky i rovnomenného románu T.H. Whitea z roku 1938 je chlapec Artuš, na ktorého dozerá čarodejník Merlin. Ten sa mu snaží vštepiť základné hodnoty tým, že ho premieňa na rôzne zvieratá. „Už od detstva sa mi páčil román aj film z roku 1963. Som nadšený a poctený, že môžem pracovať na Meči v kameni,“ vyjadril sa Cogman, ktorého požiadali, aby napísal scenár. Ako scenárista a producent je už niekoľko rokov súčasťou tvorivého tímu seriálu Hra o tróny (2011). Disney okrem toho pripravuje hrané verzie rozprávok Kniha džunglí, Kráska a zviera, Pinocchio, Mulan, Dumbo či samostatný film o princovi z Popolušky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona