Disney môže na Osamelom jazdcovi stratiť až 190 miliónov dolárov

NETKY.SK • 8 August 2013, 15:09 • 2 min
Disney môže na Osamelom jazdcovi stratiť až 190 miliónov dolárov

LOS ANGELES - The Walt Disney Company pre neúspech filmu Osamelý jazdec (2013) pravdepodobne stratí 160 až 190 miliónov dolárov (v prepočte približne 120 až 143 miliónov eur).

slovakia

left justify in out

Uviedol to finančný riaditeľ spoločnosti Jay Rasulo. Nakrútenie westernu v réžii Gorea Verbinského, v ktorom si zahrali Johnny Depp či Armie Hammer, stálo najmenej 215 miliónov dolárov. Tržby z kín zatiaľ predstavujú 175,6 milióna dolárov, aj keď v niektorých krajinách snímku ešte len čaká premiéra. Spomínané herecké hviezdy neúspech pripisujú negatívnym recenziám kritikov, ktoré však nepovažujú za opodstatnené. "Podľa mňa ich napísali sedem až osem mesiacov predtým, ako film uviedli do kín," uviedol Depp. Hammer je tiež presvedčený o tom, že snímke ublížili náročky. "Rovnakú vec sa pokúsili urobiť Svetovej vojne Z. Nefungovalo to, filmu sa darilo. Namiesto toho sa rozhodli podrezať hrdlo nášmu filmu," povedal.

V Osamelom jazdcovi si okrem Deppa (Indián Tonto) a Hammera (John Reid alias Osamelý jazdec) zahrali aj Helena Bonham Carter, James Badge Dale či Tom Wilkinson. Ide už o piatu Deppovu spoluprácu s Verbinským - obaja sa podieľali aj na snímkach Piráti z Karibiku: Prekliatie Čiernej perly (2003), Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža (2006), Piráti Karibiku: Na konci sveta (2007) a Rango (2011). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona