Disney aj napriek varovaniu čiastočne znovu otvorili svoje stredisko v Šanghaji

NETKY.SK • 9 Marec 2020, 09:47 • 2 min
Disney aj napriek varovaniu čiastočne znovu otvorili svoje stredisko v Šanghaji

ŠANGHAJ - Čínsku rekreačnú oblasť Shanghai Disney Resort v pondelok po vyše mesačnom zatvorení čiastočne znovu otvorili.

slovakia

left justify in out

Dôvodom neprístupnosti tohto strediska v čínskom najľudnatejšom meste od konca januára bolo šírenie nového koronavírusu. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

 

Zábavu tam však nehľadajte

Hoci samotný zábavný park Disneyland zostáva zatvorený, nákupná zóna Disneytown s obchodmi a reštauráciami obnovila čiastočnú prevádzku. Súčasťou tejto zóny je aj park s jazerom a hotel.

 

"Ide o prvý krok postupného znovuotvorenia celej rekreačnej oblasti," napísal Shanghai Disney Resort vo vyhlásení.

 

 

Čína v pondelok oznámila 40 nových prípadov nakazenia koronavírusom SARS-CoV-2 a 22 úmrtí, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na čínsku Národnú zdravotnícku komisiu.

 

Celkový počet úmrtí v Číne sa zvýšil na 3119 a 80.635 ľudí je nakazených.

 

 

Počty klesajú

Z prípadov nákazy potvrdených v pondelok sa 36 vyskytlo v provincii Chu-pej, ktorá je vírusom najviac postihnutá. Prvé prípady nákazy zaznamenali koncom decembra 2019 práve v meste Wu-chan v tejto provincii.

 

 

Počty nových úmrtí a prípadov nakazenia v Číne postupne klesajú už niekoľko týždňov. Koronavírus sa však rozšíril do vyše 100 krajín sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies