Diskusia k odvolaniu premiéra trvá už 37 hodín, koniec je v nedohľadne

NETKY.SK • 10 November 2014, 08:04 • 2 min
Diskusia k odvolaniu premiéra trvá už 37 hodín, koniec je v nedohľadne

BRATISLAVA – Diskusia k odvolaniu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pokračuje aj v pondelok ráno, pričom aj po 37 hodinách je zatiaľ jej koniec v nedohľadne.

slovakia

left justify in out

Do rozpravy je prihlásených ešte jedenásť rečníkov. Záujem o dianie v pléne je však minimálny, v laviciach sedí zhruba desiatka poslancov. Podpredseda opozičnej SaS Ľubomír Galko vo svojom rannom vystúpení okrem kritiky za nákup predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici vymenúva aj viaceré ďalšie kauzy vládneho Smeru-SD. Kritizoval premiéra za to, že v prípade CT prístroja konal až vtedy, keď sa to už "nedalo ustáť" a odvolal "dve bezvýznamné figúrky", teda ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú a podpredsedníčku parlamentu Renátu Zmajkovičovú.

      

Opoziční poslanci žiadajú odvolanie Fica pre údajné vytváranie korupčného prostredia. Tvrdia, že Smer-SD pod vedením Roberta Fica dlhodobo vytvára na Slovensku systém vedúci k podpore korupcie a klientelizmu a posúva demokraciu od západného typu k oligarchickej. Podľa opozície bohatne úzka skupina ľudí, pričom väčšina obyvateľstva chudobnie.
      

Podľa Fica je aktuálna schôdza len divadlo pred komunálnymi voľbami. Navyše nemieni akceptovať obvinenia voči Smeru-SD, s ktorými prichádza opozícia, avšak bez dôkazov. Premiér považuje mimoriadnu schôdzu za pokus o prehlbovanie obrazu Slovenska, že je tu všetko zlé. Zopakoval tiež slová, že SR prešla od roku 2012 významnými zmenami a došlo k významným pozitívnym posunom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies