Disciplinárne konanie proti Žampovi bolo odročené

NETKY.SK • 12 Január 2015, 18:14 • 2 min
Disciplinárne konanie proti Žampovi bolo odročené

POPRAD - Disciplinárne konanie voči Tomášovi Žampovi, ktoré sa v pondelok konalo v sídle Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) v Poprade, odročili.

slovakia

left justify in out

Otec a tréner najlepšieho slovenského lyžiara Adama Žampu sa mal počas neho zodpovedať za spoluprácu pri organizovaní mimoriadnej členskej schôdze v októbri 2014, počas ktorej bol odvolaný šéf Úseku alpských disciplín Marino Mersich. Pre médiá to po skončení konania uviedol Žampov právny zástupca Matúš Gémeš. Ďalším dôvodom konania bola podľa jeho slov aj skutočnosť, že Žampa prijal funkciu v rámci Úseku alpských disciplín, ktorého sa stal podpredsedom.

Za novú šéfku Úseku alpských disciplín bola počas mimoriadnej schôdze v októbri zvolená Monika Maršáleková. Platnosť schôdze za účasti 64 % členov odvolaný šéf Mersich označil za nelegitímnu. "Podnet bol preto, že ľudia sa prezentovali ako keby boli funkcionári, a to bez toho, aby bola zvolená riadna členská schôdza,“ uviedol Mersich. V súčasnosti to preveruje Kontrolná revízna komisia. "Domnievam sa, že boli porušené stanovy jej konania. My ako komisia musíme len preveriť, zdôvodniť alebo zistiť, prečo bolo takéto konanie a či bolo úmyselné alebo nie,“ dodal Mersich. 

 

Žampov právny zástupca pre média povedal, že za svoju právnu prax absurditu tohto druhu ešte nezažil. "Môj mandant má v rámci tohto konania nejaké práva a tie práva mu vyplývajú z disciplinárneho poriadku. Jednou zo základných zásad disciplinárneho konania je to, že môj mandant musí byť o možnosti týchto práv poučený, čo sa však doposiaľ nestalo,“ komentoval Gémeš príčinu odročenia disciplinárneho konania. Hovorí tak o zjavnom inkvizičnom charaktere procesu. 

Iným spôsobom dopadlo konanie proti trénerovi Richardovi Ďuricovi, ktorý sa rovnako zúčastnil na mimoriadnej členskej schôdzi v októbri 2014. Spod disciplinárneho obvinenia bol podľa slov novej predsedníčky ÚAD Maršálekovej a zároveň jeho advokátky oslobodený. "Nebolo preukázané, že môj klient bol oboznámený s tým, že sa nemá zúčastniť na členskej schôdzi,“ uviedla Maršáleková. Ako dodala, Ďurica nebude vylúčený zo zväzu a aj naďalej môže vykonávať svoju funkciu trénera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona