Disciplinárna komisia trestala hráčov i kluby, rozdala mastné pokuty

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 17:57 • 2 min
Disciplinárna komisia trestala hráčov i kluby, rozdala mastné pokuty

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) za päť napomenutí žltou kartou potrestala dvojicu Dejan Školnik (Zlaté Moravce) a Patrik Jacko (Tatran Prešov) nepodmienečným pozastavením výkonu športovej činnosti na jedno súťažné stretnutie od 24. apríla 2016. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v novej úradnej správe.

slovakia

left justify in out

Členovia DK SFZ zobrali na vedomie stanovisko ŠK Slovan Bratislava a rozhodli sa uložiť ochranné opatrenie, spočívajúce v zákaze, aby si klub objednal na stretnutie u súpera vstupenky na určené stretnutie: ide o duel 30. kola Fortuna ligy v Žiline s domácim MŠK (hrá sa v pondelok 2. mája o 20.30 h). Klub ŠK Slovan Bratislava dostal pokutu 500 eur, dôvodom bolo 12. apríla hrubé nešportové správanie divákov (pokriky na hráča domácich s rasistickým a xenofóbnym prejavom) v odvetnom semifinálovom stretnutí Slovnaft Cupu v Žiline.


Obranca FC ViOn Zlaté Moravce Toni Tipurič na základe predchádzajúceho uznesenia má zaplatiť pokutu 100 eur, "disciplinárka" žiadala klub od Žitavy o nahlásenie vinníka a predloženie dokladu o náhrade spôsobenej škody klubu FK Senica po stretnutí 28. kola Fortuna ligy MFK Skalica - FC ViOn Zlaté Moravce.


Na základe podnetu športovo-technickej komisie Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ) ako riadiaceho orgánu druhej najvyššej slovenskej súťaže potrestala DK SFZ za odstúpenie z Doxxbet ligy klub TJ Iskra Borčice finančnou pokutou 4000 eur.


V súlade s dávnejším uznesením (ešte z ročníka 2014/2015) a na základe záverov šetrenia vo veci porušenia stanov Slovenského futbalového zväzu a ostatných predpisov SFZ reprezentácie SR "21" po kvalifikačnom stretnutí so Škótskom uložila DK SFZ jej vtedajším trom členom disciplinárne opatrenie. Dávid Vailing (vtedajší technický vedúci SR "21") má zákaz vstupu do šatní, technickej zóny, vrátane priestorov lavičky náhradníkov a do priestorov extra sedenia pri stretnutiach reprezentácie SR "21" na 24 mesiacov s poukazom na čl. 3, ods. 2 Kódexu futbalovej etiky od 21. apríla 2016. Zároveň odstupuje vec, pre podozrenie z porušenia pracovnej disciplíny, jeho zamestnávateľovi - Slovenskému futbalovému zväzu.


Peter Kišška (vtedajší lekár SR "21") má zákaz účasti na všetkých aktivitách spojených s futbalom na 24 mesiacov s poukazom na čl. 3, ods. 2 Kódexu futbalovej etiky od 28. 4. 2016. Štefan Balla (vtedajší masér a kustód SR "21", pôsobí aj v FC Nitra - Doxxbet liga) má pozastavený výkon inej ako športovej činnosti (masér, fyzioterapeut) na 12 mesiacov, s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 24 mesiacov a finančnú pokutu 500 eur s poukazom na čl. 33/1g stanov SFZ a čl. 3, ods. 2 Kódexu futbalovej etiky od 28. apríla 2016.


DK SFZ začala disciplinárne konanie a žiada klub FK Dukla Banská Bystrica do 4. mája 2016 o podrobné písomné stanovisko k hrubému nešportovému správaniu divákov (použitie pyrotechniky) v domácom stretnutí 4. kola nadstavbovej časti Doxxbet ligy skupina západ (o zotrvanie v II. lige) proti FK Slovan Duslo Šaľa.


Disciplinárna komisia SFZ zobrala na vedomie stanovisko FC Spartak Trnava (k hrubému nešportovému správaniu divákov /vulgárne pokriky, použitie pyrotechniky, poškodenie majetku/, spôsobu náhrady škody a zaslanie dokladu o vysporiadaní v stretnutí 28. kola Fortuna ligy na bratislavských Pasienkoch proti domácemu ŠK Slovan, pozn.) a uložila klubu ochranné opatrenie, spočívajúce v povinnosti prijať účinné opatrenia na predchádzanie a zamedzenie obdobných hrubých nešportových prejavov priaznivcov. Trnavský klub má zabezpečiť usporiadateľskú službu v sektore priaznivcov hostí na najbližšie stretnutie Fortuna ligy (AS Trenčín - FC Spartak Trnava v 30. kole, hrá sa v pondelok 2. mája o 19.00 h), v ktorom je hosťujúcim klubom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona