Disciplinárka SFZ dala DAC do stredy čas na vyjadrenie

NETKY.SK • 7 November 2014, 14:09 • 2 min
Disciplinárka SFZ dala DAC do stredy čas na vyjadrenie

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) vyzvala fortunaligový klub FK DAC 1904 Dunajská Streda, aby do stredy 12. novembra predložil podrobné písomné stanovisko k hrubému nešportovému správaniu divákov (použitie pyrotechniky s prerušením hry, vulgárne pokriky na hráča hostí, transparent šíriaci extrémistické, radikálne a provokačné prejavy) počas domáceho zápasu 16. kola proti FK Senica (3:0), ktorý sa konal v sobotu 1. novembra.

slovakia

left justify in out

DK SFZ prizvala štatutárneho zástupcu DAC, bezpečnostného manažéra a hlavného usporiadateľa na svoje rokovanie, ktoré bude vo štvrtok 13. novembra o 16.00 h. 

 

Na tribúne v Dunajskej Strede sa objavil veľký nápis "Danke - Grazie 1938. Nov.2.", pričom v uvedený deň tzv. Viedenská arbitráž rozhodla o pripojení južného územia Slovenska k horthyovskému Maďarsku. 

 

"Všetky dostupné informácie o danom zápase a (nielen) o inkriminovanom transparente zbierame a dávame k dispozícii disciplinárnej komisii SFZ, ktorej to patrí do kompetencie. Taktiež informácie a audiovizuálne záznamy (fotografie) postúpil bezpečnostný manažér SFZ polícii," uviedol v pondelok pre agentúru SITA manažér komunikácie a PR SFZ Juraj Čurný. 

 

Vedenie DAC sa takisto v pondelok prostredníctvom komuniké dištancovalo od takýchto prejavov: "Transparent nemá nič spoločné s našou víziou moderného európskeho futbalu so všetkým čo k nemu patrí, ktorá je identická s aktuálnymi gestami UEFA proti intolerancii. Nemáme záujem podporovať jednotlivcov ani skupiny, ktoré sa na úkor futbalu snažia vnášať na štadióny propagáciu radikálnych myšlienok, ktoré sú v rozpore so základnými ľudskými právami a slobodami," uvádzalo sa okrem iného v komuniké. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies