Dirigent Seiji Ozawa si pri páde poranil bedrový kĺb

NETKY.SK • 8 August 2015, 16:00 • 2 min
Dirigent Seiji Ozawa si pri páde poranil bedrový kĺb

TOKIO - Jeden z najslávnejších japonských dirigentov Seiji Ozawa nebude môcť viesť orchester počas troch divadelných predstavení opery Hectora Berlioza.

slovakia

left justify in out

Tie sa budú konať 24., 27. a 29. augusta v rámci The Seiji Ozawa Matsumoto Festivalu, ktorý sa začne 9. augusta a potrvá až do 15. septembra. Ozawa si totiž v sobotu 1. augusta pri páde poranil bedrový kĺb. Informovali o tom organizátori podujatia.


Podľa usporiadateľov bude musieť 79-ročný dirigent stráviť v nemocnici tri týždne. Vedenie orchestra počas spomínaných predstavení zaňho prevezme Američan Gil Rose. Ozawa by sa však mal zúčastniť na oslavách svojich 80. narodenín. Úlohy dirigenta by sa mal zhostiť 1. a 6. septembra.


Ozawa je jeden z prvých hudobníkov orientovaných na klasickú hudbu z Ázie, ktorí získali celosvetové uznanie. V rokoch 1973 až 2002 viedol Bostonský symfonický orchester a v rokoch 2002 až 2010 pracoval ako hudobný riaditeľ Viedenskej štátnej opery.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona