Diplomati USA, Kórey a Japonska budú diskutovať o atómovom teste KĽDR

NETKY.SK • 12 Január 2016, 08:48 • 2 min
Diplomati USA, Kórey a Japonska budú diskutovať o atómovom teste KĽDR

TOKIO - Vysoko postavení členovia diplomatických zborov Japonska, Spojených štátov a Južnej Kórey majú tento týždeň naplánované stretnutie v Tokiu, kde prediskutujú spoločný postup v reakcii na nedávny atómový test uskutočnený KĽDR. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na japonskú vládu.

slovakia

left justify in out

"Cieľom je potvrdiť úzku trilaterálnu spoluprácu," vyhlásil japonský minister zahraničných vecí Fumio Kišida ohľadne spoločného postupu voči Pchjongjangu. Stretnutie sa má uskutočniť v sobotu, 16. januára.

 

Spojené štáty v nedeľu uskutočnili prelet strategickým bombardérom B-29 nad Kórejským polostrovom v reakcii na severokórejskú skúšku údajnej vodíkovej bomby. Kišida prelet uvítal a vyhlásil, že je "prejavom silného záväzku Spojených štátov plniť svoju úlohu ochrancu mieru a stability v regióne".

 

Okrem sobotňajšieho stretnutia sa delegáti z troch krajín zúčastnia v stredu, 13. januára, aj na šesťstranných rokovaniach o denuklearizácii Kórejského polostrova v Soule, ktoré od roku 2008 donedávna viazli na mŕtvom bode.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies