Diplomati krajín G20 začali stretnutie v Bonne bilaterálnymi rozhovormi

NETKY.SK • 16 Február 2017, 11:43 • 2 min
Diplomati krajín G20 začali stretnutie v Bonne bilaterálnymi rozhovormi

BONN - V nemeckom Bonne sa stretli dnes ministri zahraničných vecí krajín skupiny G20 za účasti nového šéfa americkej diplomacie Rexa Tillersona.

slovakia

left justify in out

Počas dvoch dní rokovaní sa zamerajú najmä na témy globálneho rozvoja. Diplomati z krajín G20 a niekoľkých ďalších prizvaných štátov začali dnešný deň bilaterálnymi rozhovormi. Spoločné rokovania sa majú oficiálne začať až popoludní.

 

Nemecko ako hostiteľská krajina bude klásť dôraz na zachovanie tzv. cieľov udržateľného rozvoja, vytýčených medzinárodným spoločenstvom na obdobie do roku 2030, napísala agentúra DPA. Ďalšími témami na programe sú spôsoby rozpoznávania nových kríz a predchádzania ich vzniku, ako aj pomoc Afrike.

 

Schôdzka v Bonne na západe Nemecka je tiež prvou príležitosťou nového ministra zahraničných vecí USA Rexa Tillersona stretnúť sa v diplomatických kruhoch s dôležitými svetovými hráčmi vrátane rezortných partnerov z Turecka, Ruska či Británie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
pracovnik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona