Dinamo Minsk - Slovan Bratislava 4:3, Slovan viedol o 2 góly

NETKY.SK • 14 September 2012, 07:00 • 2 min
Dinamo Minsk - Slovan Bratislava 4:3, Slovan viedol o 2 góly

Dinamo Minsk - Slovan Bratislava 4 3, Slovan viedol o 2 góly - Hokej Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojej premiérovom vystúpení na súperovom ľade v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v Minsku s domácim Dinamom 3 4. Zverenci trénera Rostislava

slovakia

left justify in out

img

 Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojej premiérovom vystúpení na súperovom ľade v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v Minsku s domácim Dinamom 3:4.

Zverenci trénera Rostislava Čadu nevyužili dvojgólový náskok z úvodu zápasu, na triumfe bieloruského tímu sa výrazne podieľal trojbodový Fín Teemu Laine. Slovan sa v sobotu predstaví v ďalšom stretnutí na ľade Viťaza Čechov.

Dinamo Minsk - Slovan Bratislava 4:3 (1:2, 1:0, 1:0)

Góly: 14. Krajíček, 34. Laine, 43. Laine, 50. Murphy - 4. Vondrka (Bližňák), 12. Hudáček (Lipiansky, Šatan), 60. Sigalet (Šťastný). Rozhodcovia: Dejev, Cyplakov - Michajevič, Nesterov (všetci Rus.), vylúčení: 7:6 na na 2 min, navyše Denisov (Minsk) na 10 min, presilovky 2:1, oslabenia: 0:0, 15.005 divákov.

Dinamo Minsk: Haugen - Karalahti, Denisov, Krajíček, Goroško, Murphy, Černook, Nogačiov - Platt, Stapleton, Pivko - Drozd, Corso, Kulakov - Irgl, Kitarov, Laine - Meleško, Dudko, Staš

Slovan Bratislava: Janus - Švarný, Boumedienne, Printz, Sigalet, Štajnoch, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Bartovič - Šatan, Lipiansky, Hudáček - Mikúš, Šťastný, Ölvecký.

Slovan vstúpil do zápasu aktívnou hrou a už po 181 sekundách ju pretavili do prvého gólu. Bližňák vybojoval puk, prihral na núkajúceho sa Vondrku a ten pohotovou strelou prekonal nórskeho gólmana Haugena. Domáci zaskočení razantným nástupom súpera sa dlho na ľade iba hľadali a po šanci Ölveckého boli radi, že ich manko nenarástlo. Potom však išiel na trestnú lavicu fínsky bek Minska Karalahti a presilovku Slovan využil na druhý gól - Lipiansky takmer z bránkovej čiary poslal puk na druhú stranu bránkoviska, odkiaľ sa nemýlil Hudáček. O chvíľu neskôr ale pri Kytnárovom treste odpovedali domáci, keď Janus ani rybičkou nezachytil dorážku Čecha Krajíčka.

Na začiatku druhej časti najskôr arbitri po dlhej porade s videorozhodcom neuznali Dinamu gól, dosiahnutý vysokou hokejkou, ale domáci výrazne pridali a vytvárali si šance pred Janusovou bránkou. Postupne neuspeli Laine a Pivko, na druhej strane z brejku Haugen vychytal Hudáčka. V 35. minúte Slovan mohol zvýšiť svoj náskok po spolupráci Šatana s Hudáčkom, ale druhý menovaný neuspel sám pred brankárom a z protiútoku Minsk vyrovnal na 2:2. Laine zostal trestuhodne sám pred Janusom a puk poslal do siete.

Minsk dokonal obrat v stretnutí v tretej tretine, najmä vďaka disponovanému Lainemu. Ten v 43. minúte pridal svoj druhý gól, keď na trikrát prepasíroval puk za Janusa a obranca Murphy desať minút pred koncom v presilovke z ľavého kruhu prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 4:2. Slovanisti sa ešte v závere snažili zdramatizovať duel, 21 sekúnd pred sirénou tretej tretiny ešte Sigalet delovkou vykresal iskierku nádeje, ale na vyrovnávajúci gól už hostia nemali dostatok času.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona