Dimitrij Peskov vysvetlil posilnenie divízie S-400 na Kryme s potrebou zvýšiť bezpečnosť polostrova

NETKY.SK • 10 Január 2018, 18:59 • 2 min
Dimitrij Peskov vysvetlil posilnenie divízie S-400 na Kryme s potrebou zvýšiť bezpečnosť polostrova

MOSKVA - Tlačový sekretár ruského prezidenta Dimitrij Peskov vysvetlil posilnenie divízie S-400 na Kryme s potrebou zvýšiť bezpečnosť polostrova. Informuje russian.rt.com.

slovakia

left justify in out

Prijatie nevyhnutných opatrení na zabezpečenie svojej bezpečnosti by nemalo byť vnímané ako hrozba, vyhlásil sekretár prezidenta Ruska Dmitrij Peskov, keď sa vyjadril k správe o nasadení druhej divízie S-400 na Kryme.

 

Podľa jeho slov, v Moskve vedia o tom, že na Rusko-ukrajinskej hranici, v rajóne Krymu, pretrvávajú provokatívne aktivity a sabotáže. "A preto, samozrejme, prijatie ruskou stranou všetkých potrebných opatrení na zabezpečenie svojej bezpečnosti, by sa nemalo vnímať pre niekoho ako hrozba, ale naopak, malo by sa to vnímať len ako zabezpečenie vlastnej bezpečnosti, na ktorú, prirodzene, má Rusko úplné a suverénne právo," vyhlásil Peskov .

 

Podľa uvedených údajov, nová divízia S-400, v prvom rade bude riadiť vzdušný priestor nad Chongarom na hranici s Ukrajinou. Túto správu komentoval aj poslanec Štátnej dumy zo Sevastopolu Dimitrij Belik a povedal, že toto posilnenie sa stalo varovným signálom pre ukrajinské armádne a vládne velenie.

 

"Aj keby čo skúšali kyjevské armádne taktiky, akýkoľvek objekt, prekračujúci vzdušný priestor polostrova bez povolenia, bude zaručene zničený. Či už letí smerom ku Krymskemu mostu, alebo na canatoria Evpatoriu. Môžem povedať jediné a to, že akýkoľvek pokus preskúmať našu protivzdušnú obranu skončí zle," vyhlásil Belik. Poslanec tiež dodal, že divízia S-400 "Triumph" vytvára tesný a uzavretý priestor vzdušnej obrany, bez "mŕtvych zón".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies