Dilemma zverejnila klip k piesni Vlastná viera, hrala v ňom aj modelka Rohanová

NETKY.SK • 16 Február 2016, 14:13 • 2 min
Dilemma zverejnila klip k piesni Vlastná viera, hrala v ňom aj modelka Rohanová

BRATISLAVA - Slovenská kapela Dilemma zverejnila videoklip k piesni Vlastná viera. O réžiu čiernobielej novinky sa postaral Michal Kunes Kováč.

slovakia

left justify in out

Za námetom stojí líder formácie Ján Spišák, s ktorým sa vo videu predstavila aj modelka Monika Rohanová. "Keď mi Janko poslal skladbu, ihneď som bol očarený jej jednoduchosťou a poetickým prevedením. Hneď po prvom vypočutí som mal v hlave a v predstavách konkrétne obrazy. Ján prišiel s námetom a mojou úlohou bolo stvárnenie citlivého a poetického prevedenia vzťahu medzi ženou, ktorá je plná predsudkov, a mužom, ktorý ich z nej sníma alebo maže," uviedol režisér.


O kresby na tele, ktoré má modelka v klipe, sa postaral Pa3k. "Hoci to tak v klipe vôbec nevyzerá, naša modelka v skutočnosti nemá ani jediné tetovanie. Keďže jej tetovania po dotykoch muža museli zmiznúť, v rámci postprodukčného procesu sme jej ich mazali z tela," objasnil Kováč.


Podľa Spišáka je Vlastná viera jednou z najromantickejších piesní kapely. "Lásku povyšuje nadovšetko, nad akékoľvek iné hodnoty. A je jedno voči komu. Hlavnou myšlienkou klipu je to, čo hovorí text piesne samotný - všetky nálepky rôznych náboženstiev a ideológií zo seba treba navzájom zotrieť a veriť v to najdôležitejšie. V lásku toho druhého človeka. Nič vzácnejšie na svete vlastne nemáme. Ak sa ľudia naozaj ľúbia, stávajú sa jeden pre druhého 'bohom'. Nič viac k šťastiu nepotrebujeme," povedal.


Samotné nakrúcanie sa konalo vlani v Prahe. "Na nakrúcanie som šiel vlakom celú noc, strávil celý deň v studenom ateliéri a opäť sa pobral v noci vlakom domov do Košíc. Aj keď je skladba romantická, na natáčaní klipu nič romantické nebolo. Točili sme v hangári v Prahe tri dni pred Silvestrom, takže v ateliéri bola dosť zima a naša modelka tam pobehovala prakticky celý čas nahá. Keď nepobehovala, tak sedela nehybne hodiny v kresle, kým na ňu tatér kreslil rôzne znaky. A zase nahá. Štáb sa tešil," prezradil spevák.


Kapela v súčasnosti pripravuje nový album. "Máme pripravených viac než 20 skladieb, asi polovica je už hotová. Ale finálna podoba albumu sa ešte len tvorí. Viac-menej je to však už len o detailoch. Z detailov sa skladá celok, takže im venujeme dosť času a pozornosti. Nikam sa neponáhľame, máme z čoho vyberať, snažíme sa urobiť čo najlepší album. Čo sa týka textov, opäť je to pol na pol, ale vychádza to tak, že ďalší album už bude slovenský," vyjadril sa líder, ktorý so skupinou plánuje predstaviť aj ďalšie single.

 

"Budú výrazne odlišné od Vlastnej viery. Pre niektorých fanúšikov budú asi dosť veľkým prekvapením," vyhlásil.


V kapele Dilemma pôsobia okrem Spišáka aj Marcel Buntaj (bicie), Martin Gašpar (basgitara), Juraj Tatár (klávesy) a Matěj Morávek (gitara). Skupina v roku 2007 debutovala albumom The Last Debut. Na konte má aj štúdiovky Bordell Europe (2009) a Low Profile Scream (2012).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies