Diktatúra na TNSK: Nový župan Baška zakázal podriadeným komunikovať s médiami!

NETKY.SK • 21 Január 2014, 08:58 • 2 min
Diktatúra na TNSK: Nový župan Baška zakázal podriadeným komunikovať s médiami!

TRENČÍN - Nový trenčiansky župan Jaroslav Baška (Smer-SD) začal v úrade podľa denníka SME nariadením, ktorým svojim podriadeným na úrade zakazuje komunikovať s médiami bez konzultácie s vedením župného úradu.

slovakia

left justify in out

Spontánne odpovedať na otázky novinárov tak nebudú môcť napríklad riaditelia nemocníc, stredných škôl či múzeí. Hovorkyňa župy Petra Čimová tvrdí, že príkaz má viesť ku skvalitneniu komunikácie s verejnosťou. Zákaz sa týka aj aktivistu a učiteľa považskobystrického gymnázia Juraja Smatanu, ktorý sa v novembri stal nezávislým poslancom župy. "Očakával by som, že prvý príkaz župana bude smerovať k riešeniu problémov nášho kraja, a nie k obmedzovaniu kritiky v médiách", povedal pre denník Smatana. Plošný zákaz sa nepozdáva ani riaditeľovi gymnázia v Partizánskom Tiborovi Csolarovi. "Viem si predstaviť, že isté informácie treba konzultovať, ale úplný zákaz sa mi zdá trochu veľa", dodal Csolari.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies