Dijsselbloem sa nevzdá kandidatúry na druhý mandát na čele Euroskupiny

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 15:57 • 2 min
Dijsselbloem sa nevzdá kandidatúry na druhý mandát na čele Euroskupiny

BRUSEL - Šéf Euroskupiny Jeroen Dijsselbloem nemá v úmysle vzdať sa svojej kandidatúry na nové funkčné obdobie na čele tohto neformálneho združenia ministrov financií eurozóny. Uviedol dnes jeho hovorca.

slovakia

left justify in out

Dijsselbloem, ktorý je zároveň aj ministrom financií Holandska, sa snaží získať druhý 2,5-ročný termín v čele Euroskupiny, pričom jeho vyzývateľom je španielsky minister hospodárstva a konkurencieschopnosti Luis de Guindos.
     

V úlohe šéfa Euroskupiny Dijsselbloem viedol rokovania s medzinárodnými veriteľmi o záchranných programoch pre Grécko.
     

O novom predsedovi Euroskupiny budú rozhodovať na budúci pondelok (13.7.) v Bruseli ministri financií eurozóny, v rámci svojho pravidelného mesačného zasadania. 
     

Dijsselbloemovi jeho súčasný mandát vyprší 21. júla. 
     

Terajší šéf Euroskupiny vo svojej krajine stratil podporu socialistov, keď ho predseda Holandskej socialistickej strany Emile Roemer vyzval, aby rezignoval na šéfovanie Euroskupiny po tom, ako grécki voliči v referende odmietli reformné odporúčania medzinárodných veriteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies