Dijsselbloem neočakáva prelom v rokovaniach s Tsiprasom

NETKY.SK • 4 Jún 2015, 07:54 • 2 min
Dijsselbloem neočakáva prelom v rokovaniach s Tsiprasom

BRUSEL/ATÉNY - Predseda Euroskupiny Jeroen Dijsselbloem schladil očakávania, že počas dnešných rozhovorov v Bruseli s gréckym predsedom vlády Alexisom Tsiprasom a šéfom Európskej komisie (EK) Jeanom-Claudom Junckerom o riešení gréckej krízy by mohlo dôjsť k prelomu. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

"Čaká nás ešte veľmi veľa práce," povedal Dijsselbloem. Okrem šéfa Euroskupiny a Európskej komisie sa na rokovaniach zúčastnia aj predstavitelia Medzinárodného menového fondu (MMF) a Európskej centrálnej banky (ECB).

 

Ako uviedla grécka vláda, ešte pred odletom do Bruselu mal Tsipras "konštruktívny rozhovor" s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom. Podľa informácií vlády sa dohodli na potrebe okamžitého riešenia súčasnej situácie, pričom súčasťou riešenia je aj nižší než pôvodne požadovaný prebytok primárneho rozpočtu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies