Dijsselbloem: Grécko musí zrýchliť tempo implementácie reforiem

NETKY.SK • 9 September 2016, 11:14 • 2 min
Dijsselbloem: Grécko musí zrýchliť tempo implementácie reforiem

BRATISLAVA - Grécko musí zrýchliť tempo implementácie reforiem, ktoré sa zaviazalo zrealizovať v rámci záchranného programu výmenou za finančnú pomoc, uviedol šéf Euroskupiny Jeroen Dijsselbloem. Počas leta sa reformy totiž prakticky nepohli. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Každý potrebuje prestávku, ale teraz je potrebné urýchlenie reforiem," povedal Dijsselbloem novinárom v Bratislave pred stretnutím ministrov financií eurozóny, takzvanej Euroskupiny.

 

"Opäť je tu tlak," uviedol Dijsselbloem. "Počas leta sa, samozrejme, takmer nič nespravilo, ale to sa dá vysvetliť." Po lete však reformy musia podľa neho pokračovať.

 

Grécko dostalo v lete 7,5 miliardy eur z tretieho balíka finančnej pomoci, ktorého celková hodnota predstavuje 86 miliárd eur. Na uvoľnenie je pripravených ďalších 2,8 miliardy eur, ale Atény najprv musia zrealizovať ďalšie reformy, napríklad v oblasti privatizácie, bankového dohľadu a energetiky.

 

Ako potvrdil aj Dijsselbloem, ministri financií teraz čakajú, že do konca septembra príde k pokroku v implementácii reforiem.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies