Dijsselbloem: Grécko a veritelia sa výrazne priblížili k dohode

NETKY.SK • 11 Február 2017, 10:22 • 2 min
Dijsselbloem: Grécko a veritelia sa výrazne priblížili k dohode

BRUSEL - Grécko a jeho medzinárodní veritelia na dnešných rokovaniach výrazne pokročili smerom k prekonaniu rozdielnych názorov na reformy, ktoré by zaručili dosiahnutie dohodnutých fiškálnych cieľov, uviedol šéf Euroskupiny Jeroen Dijsselbloem.

slovakia

left justify in out

Dnešné rokovania podľa Dijsselbloema priblížili všetky strany k situácii, v ktorej budú veritelia môcť vyslať expertov do Grécka, aby pripravili hodnotiacu správu o realizácii dohodnutých reforiem. Táto hodnotiaca správa je predpokladom pre to, aby ministri financií eurozóny mohli rozhodnúť o uvoľnení ďalej tranže z finančnej pomoci pre Grécko. Ak Atény nedostanú od veriteľov ďalšie záchranné úvery, v júli sa dostanú do platobnej neschopnosti.

 

"Dnes sme urobili výrazný pokrok a sme už blízko k nájdeniu spoločného východiska pre to, aby sa v najbližších týždňoch mohla do Atén vrátiť naša delegácia," uviedol Dijsselbloem. Delegácia je zložená z predstaviteľov Európskej centrálnej banky (ECB), Európskej komisie (EK), Európskeho stabilizačného mechanizmu (ESM) a Medzinárodného menového fondu (MMF).

 

"Je nám všetkým jasné, že včasné dokončenie druhého hodnotenia je v záujme nás všetkých," uviedol Dijsselbloem.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies