Dievčina (16) prežila nevydarený zoskok s padákom: Padala z 1000 metrovej výšky!

NETKY.SK • 30 Január 2014, 10:21 • 2 min
Dievčina (16) prežila nevydarený zoskok s padákom: Padala z 1000 metrovej výšky!

OKLAHOMA CITY - Šestnásťročná Američanka Makenzie Wethington z Texasu prežila nevydarený zoskok s padákom z výšky 1000 metrov, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pri sobotňajšom zoskoku v Oklahome, ktorý dievča absolvovalo na svoje 16. narodeniny, sa údajne uvoľnila jedna z dvoch riadiacich šnúr. Otvorený padák sa tak vírivým pohybom rútil na zem.

Podľa novín The Oklahoman bol zoskok na narodeniny snom dievčiny. V Oklahome je minimálna veková hranica pre zoskoky padákom 16 rokov. Jeden z trénerov zostal v lietadle, ďalší vysielačkou dával pokyny zo zeme. Dievčina povedala, že jej myseľ prestala pracovať.

Pri páde mladá Texasanka utrpela zlomeninu panvy, natrhla si pečeň a mala aj ďalšie zlomeniny. Žiadne z jej zranení si nevyžiadalo operáciu, možno iba zlomený zub. Rany by sa mali zahojiť za šesť až osem týždňov. Ošetrujúci lekár si myslel, že taký pád sa nedá prežiť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies