Dievčatá traste sa, fešáci z českej kapely Mirai budú koncertovať na Slovensku!

NETKY.SK • 24 Apríl 2023, 12:30 • 2 min
Dievčatá traste sa, fešáci z českej kapely Mirai budú koncertovať na Slovensku!

Najpopulárnejšia česká kapela Mirai miluje Slovensko. A to najmä slovenské dievčatá, ktorým už čoskoro zahrá na koncertnej šnúre po viacerých slovenských mestách. Pozrite si rozhovor, v ktorom vtipní muzikanti prezradili, ako sa udržiavajú vo forme, aké sankcie majú za nedodržanie hmotnostného limitu a aj to, že zbožňujú Mekyho, Müllera aj Haberu!

slovakia

left justify in out

 

Megaúspešná česká kapela Mirai mieri na Slovensko.

Po výnimočnej šou v dvoch vypredaných O2 arénach, po získaní striebornej pozície v ankete Český Slávik a po ohlásení Arena Tour po najväčších českých hokejových halách prichádza aktuálne najpopulárnejšia česká kapela s koncertnou šnúrou na Slovensku.

 

"Je to naša prvá séria koncertov na Slovensku, tak sa veľmi tešíme, pretože aj cez tú blízkosť sú to dnes dve krajiny a teda ideme hrať do zahraničia. Vôbec netušíme, či nás tam niekto pozná a trocha sa spoliehame, že prídu aj českí fanúšikovia, pretože tieto koncerty na Slovensku sú jedinou príležitosťou sa s nimi vidieť. Každopádne si od toho sľubujeme taký návrat ku klubovým koreňom, kde sme boli tvárou tvár voči každému človeku v klube,“ hovorí s úsmevom frontman kapely Mirai Navrátil.

Slovenské turné začne kapela 27. apríla v Bratislave, deň nato budú koncertovať v Trenčíne, 29. apríla v Košiciach, 5. mája v Nitre a 6. mája v Žiline.

img

 

Bude to dvojhodinový nášup našich skladieb. Tešíme sa, že fanúšikovia nám budú úplne blízko. Zvažujeme, že odpálime aj nejaké slovenské hity – Haberu či Žbirku, aby si mohli všetci zaspievať. Dvaja z nás máme dokonca aj korene a rodinu na Slovensku, tak ich všetkých zdravíme. Tešíme sa na slovenské fanynky, dúfam, že prídu,“ prezradil basgitarista Michal Stulík.

Štyria fešáci sa na turné už pripravujú, nielen hudobne, ale aj fyzicky. Všetci si totiž udržiavajú kondíciu behom alebo cvičením.

 

Baví ma behanie a mám skvelú radu, že nežrať! To odporúčam všetkým. My máme s bubeníkom vždy takú stávku, že sa pred víkendom, kedy máme koncerty najskôr odvážime a stanovíme si váhový limit. A keď ho prekročíme, tak každý platí tisícku do kasy. Ale vidím, že tie sankcie budeme musieť navýšiť a myslím si, že tak nájdeme väčšiu motiváciu. Keď tú sumu zdvojnásobíme, tak si skrátka ten cheesecake večer nedáme,“ smeje sa Mirai Navrátil.

V posledných mesiacoch Mirai pracujú na novom, v poradí štvrtom albume, ktorý boli nahrávať práve v Berlíne. Na energický rozjazd festivalovej sezóny si pre fanúšikov Mirai pripravili videoklip k piesni Tenkrát z úspešného albumu Maneki Neko.

 

Tenkrát je také bláznivé pripomenutie si našich punkrockových začiatkov, kedy sme počúvali kapely ako Green Day, Blink 182, SUM 41 a mnoho ďalších. Bolo to v dobe, kedy sme chodili na strednú, kde sme sa mohli plne sústrediť na blbosti a na svoje hudobné vzory. Myslím, že sa tá bezstarostnosť v klipe celkom premieta,“ približuje Mirai Navrátil singel, ktorý napísal s Pokáčom.

Klip je plný neplánovaných scén, šialených výziev a bezprostrednosti z ruky režiséra Ondřeja Kudyna a bezpochyby navodí bezstarostnú letnú atmosféru aj u vás doma. Mirai sa inšpirovali stredoškolskými časmi a klip nakrúcali na kanárskych ostrovoch.

img

V klipe je mnoho rôznych výziev, ktoré sa naozaj stali. Takže Michal si naozaj odniesol tetovanie s názvom songu, a to predtým ešte žiadnu nemal. Napríklad Sajmon ide na skejte pri zvláštnych okolnostiach,“ dodáva Mirai Navrátil s tým, že niektoré nástroje dokonca neprežili natáčanie.

Kombinácia nostalgickej piesne s podareným videoklipom kapelu inšpirovala k prehliadaniu starých albumov, fotiek, videí a všetci tak spomínali na svoje hudobné začiatky a detstvo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies