Dievčatá, ktoré sa chcú pridať k IS, už zrejme prekročili hranicu do Sýrie

NETKY.SK • 25 Február 2015, 06:59 • 2 min
Dievčatá, ktoré sa chcú pridať k IS, už zrejme prekročili hranicu do Sýrie

LONDÝN - Britská polícia dnes oznámila, že tri londýnske školáčky, ktoré odcestovali do Turecka a zrejme sa snažia pridať k extrémistickej skupine Islamský štát (IS), pravdepodobne prekročili hranicu do Sýrie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tri kamarátky Shamima Begumová (15), Amira Abaseová (15) a Kadiza Sultanová (16) zmizli z domu minulý utorok, pričom nezanechali žiaden odkaz pre príbuzných.

 

Vyšetrovatelia "majú teraz dôvod sa domnievať, že (dievčatá) už nie sú v Turecku a prekročili hranicu do Sýrie", uviedla britská polícia vo vyhlásení. Polícia neposkytla bližšie podrobnosti. Vyšetrovatelia úzko spolupracovali s tureckými kolegami.

 

Správy o tínedžerkách viedli britských zákonodarcov k výzvam, aby spoločnosti prevádzkujúce sociálne médiá boli aktívnejšie v boji proti extrémizmu - najmä po zverejnení informácií, že dievčatá boli cez Twitter v kontakte s ďalšími ženami zapojenými do nebezpečnej militantnej organizácie IS.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies