Dievča vošlo do dráhy električky, skončilo v nemocnici

NETKY.SK • 6 Október 2016, 10:37 • 2 min
Dievča vošlo do dráhy električky, skončilo v nemocnici

BRATISLAVA - Dopravní policajti vyšetrujú okolnosti dopravnej nehody, pri ktorej došlo k stretu električky a 13-ročnej chodkyne. Incident sa odohral dnes krátko pred 7.30 h na električkovom koľajisku na Saratovskej ulici v bratislavskej Dúbravke. Dievča skončilo v nemocnici.

slovakia

left justify in out

Podľa doterajších informácií vodič prechádzal s električkou č. 5 v smere do centra mesta. Na električkovej zastávke Drobného vošla do koľajiska a dráhy električky maloletá chodkyňa. Privolanou službou RZP bolo 13-ročné dievča s povrchovými zraneniami prevezené do jednej z bratislavských nemocníc. Alkohol bol vykonanou dychovou skúškou u vodiča električky vylúčený. Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

 

V tejto súvislosti Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave opätovne apeluje na chodcov, ako aj všetkých účastníkov cestnej premávky, že od 1. novembra 2011 nadobudol účinnosť zákon o cestnej premávke, ktorý ukladá povinnosť chodcom umožniť plynulý prejazd električiek na semaformi neriadených priechodoch pre chodcov. Električka má na takýchto priechodoch pre chodcov prednosť. "Chodcov preto vyzývame, aby rešpektovali novelu zákona o cestnej premávke, ktorá jednoznačne definuje prednosť električky na priechodoch," uviedla Lucia Mihalíková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies